Kurtulmuş, Altınordu ilçesinde yapımı süren Ordu Şehir Hastanesinin şantiyesinde yaptığı konuşmada, yatırımları yerinde görmek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ordu Şehir Hastanesinin, proje aşaması ve öncesinden yakın takip ettikleri bir proje olduğunu belirten Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çok şükür bugün bu noktaya kadar gelmiş olan Ordu'muz için hayati projelerden birisidir. Ümit ediyoruz, Allah sağlık afiyet verirse en kısa zamanda, 2023'ü de bulmadan bu hastanenin açılması ve milletimize hizmet etmesi imkanına kavuşacağız. Ordu için hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Kurtulmuş, burada gerçekten kelimenin tam anlamıyla hummalı bir çalışma sürdürüldüğüne işaret ederek, yeri itibarıyla üniversitenin hemen yanında olması, yeni yapılacak, bitirilecek olan Çevre Yolu'nun da hemen kıyısında olması dolayısıyla bu lokasyonun, Ordu için çok hayırlı ve doğru bir tespit olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin özellikle salgın sırasında yaşamış olduğu sağlık alanındaki tecrübenin hem ülke için bir övünç vesilesi hem de dünyada örnek bir çalışma olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bir taraftan şehir hastaneleri, diğer taraftan şehirlerimize hızlı bir şekilde kazandırılan pandemi hastaneleri vasıtasıyla Türkiye birinci, ikinci, üçüncü dalga gelen o bütün pandemiyle ilgili dalgalarla başa çıkabilme becerisini gösterebilmiş ender ülkelerden birisidir." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, sağlık hizmeti görmek isteyen hiçbir vatandaşın kapıdan çevrilmediğine dikkati çekerek, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar evvel ortaya koyduğu vizyonla şehir hastaneleri projelerinin, ne kadar önemli ve hayati olduğunun bir kere daha anlaşıldığını aktardı.

Konuşmanın ardından Kurtulmuş'a, yetkililer tarafından çalışmalarla ilgili brifing verildi.

Numan Kurtulmuş, hastane inşaatını inceledikten sonra ziyaret ettiği Ordu Çevre Yolu şantiyesinde de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelere, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin ve diğer ilgililer de katıldı.AA

Editör: Haber Merkezi