Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘ TÜRMOB’un bu yaptığı eğitimleri çok başarılı buluyorum. Türkiye’nin bütün odalarına aynı vergi konularının, özellikli muhasebe konularının aynı düzeyde aynı şekilde anlatması eğitim konusundaki başıboşluğu ortadan kaldırdı. Bu projeyi hayata geçiren sayın Genel Başkanımıza ve Genel Sekreterimize bu vesile ile teşekkür ediyorum.

Yeminli Mali Müşavirler ile tam tasdik sözleşmesi yapan mükelleflerin SMMM ler ile sözleşmelerini iptal ettiklerini görüyoruz kimi zaman. Bu durum bizlerin iş kaybına neden olmaktadır. Bu konuda zaman zaman sorunlar yaşıyoruz ve arkadaşlarımız ekmeklerini kaybediyorlar. Bu konuda Yeminli Mali Müşavirlerin de hasas davranmalarını istiyoruz.

Son olarak ayın son günü işlerin en yoğun olduğu gün olmasına rağmen bu eğitimlere sahip çıkan bu salonları dolduran değerli meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

İstanbul YMM Odası Başkanı Vehbi Karabıyık; ‘‘Bahadır Başkan’ın beni arayarak bir selam vermesi bizlere uzanan bir el, çölde serinleten bir su oldu. YMM ve SMMM Odalarını bir araya getirmeyi başardı. Türkiye’nin iki önemli odası başkanını bir araya getirmek çok önemlidir. Umarım bunu devam ettiririz. Elden geldiğince buralara gelmeye devam edeceğiz.’’dedi.

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir; ‘‘Önümüzdeki günlerde bu birlikteliklerin sürdürülmesi için elimizden gelenleri yapacağız. Bizler çok farklı bir mesleği icra ediyoruz. Bizim her şeyimiz farklı ve bunu anlatmaya çalışıyoruz. Diğer meslek gruplarına anlatırken zorlanıyorum. Bizim odalarımızı, mesleğimizi, stajyerlerimizi diğer odalarla kıyaslamayın diyorum. 10 yıl önceki bilginizle birçok mesleği yapabilirsiniz ama Aralık ayındaki bilgimizle muhasebecilik yapamıyoruz. Bizler farklı bir işi yapıyoruz bu nedenle diğer meslek gruplarıyla kıyaslanmamamız lazımdır.

Mükellefler vergi ödememek işimize gelir öngörüsüyle ticari faaliyetlerini icra etmemelidir. Ülkeye vergi vermemek vatana ihanettir. Verginiz olmazsa ordunuz olmaz, devletiniz olmaz, bağımsızlığınız, cumhuriyetiniz olmaz. Bazen popülist politikalar hoşumuza gidebilir. Bu odaların aidatına karşı çıkmak mesleğe ihanettir. Eğer nispi aidat olmasa Anadolu’da birçok oda zorluklar yaşayacaktır. Bizim odalarımızın yaşaması bu aidatların ödenmesi gerekiyor. Nispi aidatla ilgili tartışma devam ediyor olabilir ama Ordu’daki meslektaşlarımdan hemşerilerimden ricam nisbi aidatlarını ödemeli mesleğe sahip çıkmalıdırlar.

Unvanları bir kenara bıraktık artık YMM ve SMMM Odaları birlikte hareket etmeye başladı. Birbirimize sahip çıkmamız lazımdır. İnanıyorum ki gelişen süreçte meslek farklı bir noktaya gidiyor.’’ dedi.

Belgeler törenle verildi

Son yapılan yeterlilik sınavında başarılı olarak mali müşavir olamaya hak kazanan meslek mensupları için belge töreni yapıldı. Törende ruhsatlar; Aykut Gökhan Güney’e ruhsatını İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, Zeki Öndersev’e ruhsatını İstanbul SMMM Odası Başkanı Vehbi Karabıyık, Musa Geçtin’e ruhsatını Oda Başkanı Bahadır Baş, Ahmet Çepni’ye ruhsatını İstanbul SMMM Odası Staj ve İletişim Komite Başkanı Muharrem Küçükelçi takdim etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi