Kütüphanenin açılış süreciyle ilgili bilgi veren Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Bugün Gülyalı için tarihi bir gün. İlçemizin en önemli sorunlarından birini daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardan bu yana, bir yanında demir doğrama atölyesi diğer yanında kahvehane bulunan ve fiziki şartları oldukça kötü durumda bulunan kütüphanemiz için eski belediye hizmet binamızı 15 yıllığına tahsis etmiştik. Bakanlık tarafından kısa sürede gerekli düzenlemeler yapılarak nezih bir mekâna taşınan kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Gülyalı’nın geleceği olan kardeşlerim ve Gülyalı halkı modern yapısıyla kütüphanemizden rahatlıkla yararlanabilecekler. Güzide Gülpınar Taranoğlu İlçe Halk Kütüphanemizin yeni mekânına taşınma sürecine katkı sunan başta Kaymakamımız Sn. Aydın Yanık ve İl Kültür Turizm Müdürümüz Uğur Toparlak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin geleceğine yapılan bu değerli yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gülyalı Kaymakamı Aydın Yanık ve İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise konuşmalarında kitabın ve okumanın önemine değinerek kütüphanelerin önemli sosyalleşme mekânları haline geldiğini vurguladı ve yeni konumuyla kütüphanenin Gülyalı’ya hayırlı olmasını dilediler.

Modern bir görünüme ve içeriğe sahip kütüphanede okuyucu bölümü, ders çalışma alanı, bilgisayar bölümü, çocuk ve yetişkin bölümleri yer alıyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi