Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Töngel, bazı okul/kurum müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından Müdür Vargeloğlu, idareci ve öğretmenlerle birlikte kütüphaneyi gezdi. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek kitap okuma etkinliğine katıldı. Kütüphanenin ilimize ve okulumuza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vargeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Bakanlığımızca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilimizde 82 yeni kütüphanenin kurulumları yapılıyor. Bu kapsamda hazır hale getirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulan kütüphanelerimizin açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kurulan ve planlanan kütüphanelerin tüm donanım malzemeleri de meslek liselerimiz tarafından üretiliyor. Meslek Liselerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz ilimize, ilçemize ve okulumuza hayırlı olsun." dedi.

Konuşmasında, hayırsever vatandaşlarımızı da bu konuda destek olmaya davet eden Müdürü Vargeloğlu, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitim yuvası okullarımıza kurulması planlanan kütüphanelerimizin yapımında hayırseverlerimizi destek olmaya davet ediyorum. Kurulacak kütüphanelere hayırseverlerimizin isimlerini vereceğiz." sözlerine yer verdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi