Rönesans döneminde yaşamış dünyanın en önemli sanatçılarından Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500’üncü yılında, Türkiye’den bir grup ressam, heykeltıraş, yazar, şair, yönetmen ve gazeteci bir yolculuğa çıktı. Paris’te yaşayan ressam Onay Akbaş’ın düşlediği “Leonardo da Vinci’ye Saygı” projesini hayata geçirmek üzere Arete Project’in desteğiyle gerçekleşen yolculuk, Leonardo da Vinci’nin ömrünün son üç yılın geçirdiği Fransa’nın Amboise kasabasında noktalandı.

Amboise’de, Leonardo da Vinci’nin yaşadığı evde, bahçesinde, atölyesinde, anısına yapılan müzede onun izlerini süren grup, bu özel ortamlarda duyumsadıklarını yolculuk sonrası kendi alanlarında yorumladı.

Türkiye’nin önde gelen kültür ve sanat insanlarının bu yolculuğun ardından yaptığı eserler, Emre Sefer’in yapımcılığını, İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğüyle “Leonardo da Vinci’ye Saygı” sergisinde bir araya getirildi. Birçok ilde gerçekleştirilen sergi, şimdi ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Taşbaşı Sanat Alanında Ordulu sanatseverlerle buluşturulacak. Sergi, 1 Nisan Cuma saat 17.30’da açılacak ve Leonardo Belgeseli’nin gösterimi yapılacak.



Sergi 5 Mayıs’a kadar ücretsiz gezilebilecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi