Adıgüzel önergesinde TRT’nin daha önce 2 milyon dolara ihalesini kazandığı maç özetleri yayın hakkından vazgeçtikten sonra aynı hakkı 20 milyon dolara DIGITURK’ten satın aldığı iddialarını gündeme getirdi. Adıgüzel’in önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) hakkında basında yer alan bazı bilgiler ciddi iddialar içermekte ve izaha muhtaçtır. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig yayın hakları için son açtığı ihalede tek bir yayın hakkı değil çeşitlendirmeye gitmiştir. İddiaya göre ihaledeki paketlerden biri olan maç özetlerini 2 milyon dolar bedelle kazanan TRT daha sonra bu hakkından vazgeçmiştir. Ancak daha sonra DIGITURK’ün aldığı yayın hakkından maç özetleri yayın paketini TRT’nin bu defa 20 milyon dolar bedelle satın aldığı yine iddialar arasındadır.

Bu bağlamda;

1. TRT, Mart ayında yaptığı açıklama ile yayın haklarından bazılarını aldığını kamuoyuna duyurmuştu. Hangi paketi hangi bedelle kazanmıştır? Bahse konu olan süper lig özetleri bedeli ayrıca ne kadardır?

2. TRT daha sonrasında bu yayın kapsamından hangi nedenle vazgeçmiştir? Süreç nasıl işlemiştir?

3. TRT, daha sonra yayın haklarını alan DIGITURK’ten bir paket almış mıdır? Aldı ise satın almanın kapsamı, süresi ve bedeli nedir? Süper lig yayın özetleri bu kapsamda ise bedeli nedir?” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi