Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Yaz mevsiminden kış mevsimine geçilirken mağazaların vitrinleri de değiştirmeye başladı. Ordu’da son haftalar da havaların soğuk gitmesi vitrinlerin de erken değişmesine neden oldu. Fiyatların geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu savunan bir mağaza işletmecisi bayram için özel zam yapmadıklarını belirtti. 

“Yazlıklarla kışlıklar arasında fiyat farkı olur”


Bu yıl ki kışlık elbise fiyatlarının geçen yıllardan pahalı olmayacağını söyleyen Mağaza İşletmecisi Metin Çetin Şen, “Bu sene kış geçen seneye göre geldi. Esnaf hazırlıklarını şuanda tamamen tamamlamış durumda değil. Kış ürünleri yazlık ürünlere göre biraz daha yekûn teşkil ettiği için biraz fiyatlar farklı. Ama bu aylar esnafların hareketli ayları” ifadelerini kullandı.


Bayram için zam yapılmadı


Bayram dolayısıyla fiyatların çok yükselmediğini savunan Mağaza Sahibi, “Satıcı olarak bayramda fiyatlarda oynama yapmadık ama müşteriler zam yapılmış gibi düşünüyor. Geçen yıl kışlık elbiselerini 150 liraya alan bir vatandaş bu yılda aynı fiyata aynı ürünleri alabilir. Ürün fiyatları gayet makul, bazı ürünlerin fiyatları geçen yıla göre düşük bazıları da bir 2 lira pahalı. Ama genel olarak düşünüldüğünde ürünler geçen yıl ki fiyatlarla aynı” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi