KAMU SEN’e bağlı Türk Büro Sen Ordu İl Başkanı Yılmaz Öztürk, SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla SGK İl hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı.

KAMU SEN Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz’ın da yer aldığı toplantıya Türk Büro Sen üyeleri de yoğun katılım sağladı.

Türk Büro Sen Ordu Şubesi Başkanı Yılmaz Öztürk, burada yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz üzere 2.250.000 vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38.000 olmasına rağmen fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2.250.000 vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir” dedi.

SGK çalışanlarının iş yüküne de dikkat çeken Öztürk; “Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400.000 olan Kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur.

Sendikamız Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için;

“666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur” diye konuştu.

Öztürk, açıklamasının devamında; “ Sendikamız “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır. Bu nedenle, SGK çalışanlarının kendilerine yüklenen iş yükünün karşılığı dahi olmayan; 3 ayda bir yapılması öngörülen ödemeye ilişkin yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM’den geçmesini, Ayrıca yukarıda belirtmiş olduğumuz diğer taleplerimizin karşılık bulması için Türk Büro Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveri ile devam etmektedir.

Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır. Bugün “pireye kızıp yorgan yakma” zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen’e destek verme TÜRK BÜRO SEN’i yetkili kılma zamanıdır. SGK çalışanlarının bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanları düştükleri durumdan kurtaracak olan TÜRK BÜRO SEN’dir. ” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi