2016 yılında, Fatsa’daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi için 1000 dönümlük büyüme kararı alınmış ve ardından istimlak aşamasına geçilmişti. Sanayi Bakanlığı’nın gönderdiği istimlak bedeliyle de, mülkiyet sahipleri ile sağlanan anlaşma neticesinde belirlenen değer karşılanacaktı. Mülkiyet sahiplerinden bir kısım vatandaş ödemelerinin gerçekleştirilmediğini iddia ederek muhatap aradıklarını belirtti.

8 Ağustos 2017 tarihinde, organize kamulaştırma bedelinin 45 gün içerisinde ödeneceğinin sözünün verilmesine rağmen halen bir ödeme alamadıklarını öne süren vatandaşlar dün bir toplantı yaparak açıklama yaptılar.

Fatsa Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Altan Güneş, “Bizlere 3 ay içerisinde istimlak paralarını alacağımızı söylediler ancak sonrasında yetkililerin, idarecilerin hiç birinden olumlu bir yanıt alamadık. 8 ay geçmesine rağmen hiç kimsenin bizleri muhatap alarak durumu izah etmeleri, bir açıklamada bulunmaları gibi bir gayreti yok. Tedirginiz. Yetkili birilerinden açıklama bekliyoruz.” dedi.

Vatandaşlardan Hüseyin Demirci ise, “Bizim paramız pul oldu. Zaten yerimiz de pul oldu gitti. Mağduruz. Fındık zamanı geldi. Vatandaş gübre mi atacak, tırpan mı vuracak bir güvencesi olmadığı için bir şey yapamıyor.” şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş Erdoğan Güneş de “Şu anda kampanya dönemi başladı. Bize bu yetkililer söz verdiği halde bu sözü havada bırakmalarına rağmen bizim mahallemize gelip de seçim kampanyası yapmaya kalkarlarsa bu organize şamarını da onlara vururuz.” ifadelerini kullandı.

Fatsa eski Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 27 Ekim 2017 tarihinde yaptığı bir açıklamada “Fatsa’daki Organize Sanayi Bölgemiz için Sanayi Bakanlığımızdan onaylanan 8 milyon ödenek Fatsa’daki hesabımıza geçti. Gelen 8 milyon lirayı Pazartesi gününden itibaren ödemeye başlayacağız. Ödemeler ilk anlaştığımız vatandaşlardan başlayacak. 8 milyon toplam 33 parsel de 98 kişiye ödeme yapılacak. Yani ilk imzayı atan 98 kişinin istimlak bedeli 7 milyon 995 bin TL tutuyor. Dolayısıyla ilk istimlak için imza atan 98 kişi tapudan bizim vereceğimiz evrakla beraber bankadan ödemelerini alabilecekler.” şeklinde konuşmuştu.
Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi