Proje kapsamında TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayabilen öğrenciler yetiştirmek amacıyla matematik öğrenimini kolaylaştırarak öğrencilerimizin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmaktadır.

Matematik Seferberliği kapsamında ilimizde matematikle ilgili projeler hazırlanarak uygulanmaya başlandı.

Fatsa ilçemizde yürütülen "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında ortaokul ve lise Matematik Zümre Başkanlarıyla toplantı yapıldı. Toplantıda, Bakanlığımızın başlattığı Matematik Seferberliği'nin detayları ve yürütülen "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fatsa ilçemizde her öğretim düzeyindeki öğrencilere matematiğin renkli, somut, gözle görülür ve eğlenceli etkinliklerinin yaptırılması, öğrencilerimizin matematiğin sevimli dünyası ile tanışması ve oynarken öğrenmelerinin sağlanması hedefiyle "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında Fatsa Matematik Müzesi açıldı. Fatsa Matematik Müzesi, açıldığı günden itibaren ilimizin tüm öğrencilerine ve il dışından gelen ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Müzeyi ziyaret eden Vargeloğlu, "Matematik hayat için vazgeçilmezdir. Öğrencilerimizin hayatı anlaması, hayatı yorumlaması için matematiği anlamaları ve sevmeleri gerekiyor. Öğrencilerimizin Matematiği görerek, dokunarak, eğlenerek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak bir eğitim merkezi kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitim merkezi sayesinde öğrencilerimizin problemlere farklı çözüm yolları bulmalarında ve yeni fikirler üretmelerinde onlara rehberlik edecek alanında uzman matematik eğitmenleri yetiştirmeye devam ediyoruz.

Bizler; Matematik dersinin öğrencilerimiz tarafından sevilen bir ders olmasını istiyoruz, bu yöndeki çalışmalarımızı idarecilerimizle ve öğretmenlerimizle titizlikle yürütüyoruz. Matematik Seferberliği kapsamında her ilçemizde en az bir tane matematik müzesi yapmayı hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve süreci başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi