İrili ufaklı 10’dan fazla tekne 01 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Ünye İskelesi’nden demir aldı. Ünye açıklarında yavaşlayan teknede bulunan Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı, deniz şehitleri anısına mavi sulara çelenk bıraktı.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Bugün kabotaj bayramını bir şenlik havasında kutlarken aynı zamanda deniz şehitlerimizi anıyoruz. Güzel bir etkinlik. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyor, kabotaj bayramını kutluyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “01 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tüm deniz şehitlerimizi ve rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde kabotaj bayramını şenlik havasına dönüştürürken geçtiğimiz gün başlayan Ünye Festivalimizde de kabotaj bayramını zenginleştirmek için bir etkinliğe daha birlikte imza atıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Kabotaj Bayramı’nın önemine dikkat çeken Ünye Liman Başkanı Şükrü Gülay “Türk gemilerinin Türk limanlarında serbest ticaret yapmasını garanti altına alan kanun o günden bugüne Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor. Bu kapsamda deniz şehitlerimizi de anıyoruz. Anma töreni kapsamında denize çelenk bırakıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi