Zengin, yüksek enflasyon nedeniyle konut satış fiyatlarının yanı sıra kiralarda yaşanan fahiş yükselişlerin kamu çalışanlarını geçim sıkıntısına düşürmeye başladığını belirterek;

“Büyük kentlere görev yapan memurlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Çünkü ev kiraları geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 300-400 oranında yükseldi ve devlet memurları büyükşehirlere tayinlerinin çıkmasını istemiyor. Çünkü en düşük kira büyük kentlerde 7-8 bin liradan başlıyor ve memurların maaşları kiraya yetmiyor.” Dedi.

Tayin istemeye başladılar!

 

Memurlar büyük kentlerden taşraya tayin istemeye başladıklarını belirten Başkan Zengin,

Memurların halinin perişan olduğunu söyledi. Zengin; " Aileleri ile birlikte büyük kentlerde yaşayan kamu çalışanları maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Lojman yok, barınacak ev yok. En kötü koşullarda yaşasalar bile maaşlarının büyük kısmını kiraya yatırmak zorunda kalıyorlar. Memurlar özellikle büyükşehirlerde başta İstanbul, Antalya’da, İzmir’de, Ankara’da, gerçekten sıkıntı içindeler. Kamu çalışanlarına maddi destek için kira yardımı yapılması elzem” dedi.

Lojman sayısı artırılmalıdır

Zengin, şöyle devam etti: “Memurların maaş ücretlerinin asgari ücretin altına düşmüşken ve memur ev kirasını bile ödeyemez hale gelmişken, birçok şehirde ev kiraları memur maaşının üzerine çıkmışken neden memurlar için kira yardımı konuşulmaz, üzerinde çalışma yapılmaz.

Toplam memur sayısının yüzde 10’u kadar bile olmayan lojmanların memurun barınma sorununu çözmekten çok uzaktır. Lojman sayısı artırılmalıdır.

Tüm memurların son bir yılda düştüğü ekonomik dar boğazdan en azından barınma kısmında sorunun çözümü için ya tüm memurlara lojman tahsisinin sağlanması, ya da memurların ödedikleri kiralara en az 2000 TL. Katkı yaparak kiraların bir kısmının devlet tarafından karşılanmasının sağlanmalıdır.

Burudan bir kez daha kamu çalışanı arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Memuru temsil etmekten uzak olan yetkili ve etkisiz sendikadan istifa edip, memuru tam anlamıyla temsil eden Türkiye Kamu-Sen ',Türk Sağlık-Sen'e üye olmaya Toplu sözleşme masasına bizleri oturtmaları gerekmektedir.  Büyükşehirler konut kiraları ortalama 7.000 TL'ye kadar yükselmiştir. Bu şartlar altında memurlarımızın bu şehirlerde yaşaması imkansızdır. Hükümetimiz yüksek kira artışları ile ilgili bir önlem almaz ise yakın gelecekte bu şehirlerimizde çalışacak memur bulamayacağız. Bu sebeple Türkiye Kamu-Sen, Türk sağlık-sen olarak, Maaşları 10 Bin TL'nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılmasını ve büyükşehirler yaşayan memurlarımız başta olmak üzere tüm memurlarımıza kira yardımı verilmesini talep ediyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi