Kadınlar Basketbol Süper Ligi 4.haftasında sahasında Yakın Doğu Üniversitesi’ni konuk eden Orduspor güçlü rakibini farklı mağlup etmeyi başararak ligdeki 2.galibiyetini aldı. Orduspor ligdeki 2.galibiyetinde alırken Beşiktaş’tan sonra Yakın Doğu Üniversitesi’ni de farklı mağlup etmeyi başardı.

Orduspor sahaya Ferda Yıldız, Moss, Milovanovic, Krivacevic ve Vandersloot ilk 5’i ile çıkarken karşılaşmaya çok hızlı başladı. Potanın Menekşeleri ilk periyotu 33-21, ilk yarıyı ise 57-35 gibi farklı bir skorla önde kapattı. Yakın Doğu Üniversitesi ikinci yarıya daha etkili bir oyunla başlarken Orduspor farkın kapanmasına engel oldu ve son periyota 81-59 skorla girdi. Son periyotta ise Yakın Doğu Üniversitesi 13-21’lük seri yakalamsına rağmen farkı kapatamadı ve Orduspor sahadan 94-80 galibiyetle ayrıldı.

Orduspor’da D’Andra Moss 22 sayı 11 ribaund ie double-double yaparken, Vandersloot 22 sayı 6 ribaund, Krivacevic 21 sayı 7 ribaund ve Milovanovic’te 19 sayı 7 ribaund ile karşılaşmayı çift hanelerde bitirdi. Hafta içi transfer edilen ve ilk kez Orduspor forması giyen Gülşah Duman ise 23 dakika sahada kalırken 2 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Thomas 26 sayı ve 16 ribaund ile maçın en skoreri olmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı. Yakın Doğunun Meleklerinde Kelsey Bone 18 sayı 7 ribaund, Anna Dabovic 12 sayı 3 ribaund 5 asist ve Tiffany Hayes 11 sayı ile takımlarına katkı sağladı.
Ordu Yorum / Samet Karadağ

Editör: Haber Merkezi