Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın neresinde mazlum varsa onlara sahip çıktığını, aynı tutumun Suriye ve Irak’ta da devam ettirildiğini söyleyen Başkan Demirci; “Türkiye, dünya mazlumlarını en çok koruyan ve kollayan ülkedir. Türkiye, tam 200 bin Kobanili kardeşine kucak açmış bir ülkedir.
Türkiye, 1,5 milyon mülteciyi kabul etmiş bir ülkedir. Hal böyleyken kimse çıkıp ‘Türkiye Kürt kardeşlerine sahip çıkmıyor’ diyemez. Dün Kobani’yi, Irak’ı, Suriye’yi korumak için çıkarılan tezkereye ‘Hayır’ oyu verenler, bugün Kobani’ye destek olduklarını söylüyorlar. Bu çelişkinin tek açıklaması vardır, o da esas meselelerinin Kobani olmadığıdır. Mesele, 30 yıldır akan kanın durdurulması için sürdürülen Çözüm Süreci’ni baltalanması çabasıdır. Mesele, vatandaşımızı sokağa çekip ülke güvenliği ile istikrarını bozmaktır. Mesele ülkemiz itibarının zedelenmesi ve yeni Türkiye hedefinden saptırma çabalarıdır. Hem gölge ediyorlar hem de bahane. İhsan zaten istemiyoruz” dedi.

“Milletimiz bu ucuz provokasyonlara gelmez”


Gezi Parkı Olayları gibi geçmişte de buna benzer provokatif eylemlerle ülkenin karıştırılmaya çalışıldığını, bugün çıkarılan olayların da Gezi’nin devamı gibi göründüğünü dile getiren Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Kürt kardeşlerimizi sokağa davet eden, olayları çıkaran ve yakıp yıkanların unuttuğu bir şey var. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Milletimiz sağduyulu ve nerede nasıl tavır alacağını çok iyi bilir. Ülke olarak nasıl Gezi Olayları’nı çıkaranlara prim verilmediyse inanıyoruz ki bugün de yarın da milletimiz, sağduyulu davranmaya devam edecek ve bu tür ucuz provokasyonlara gelmeyecektir” dedi.


"Şehit emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum"


Bingöl'de emniyet güçlerine karşı yapılan saldırıyı da kınayan Başkan Demirci, “Bu saldırı polislerimize değil topyekûn Türk milletinin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine yapılmış bir saldırıdır” dedi. Demirci, “saldırıda şehit olan emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin ve emniyet camiasının başı sağ olsun. Aynı saldırıda yaralananlara ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi