Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik eğitimler veren ORMEK, açtığı kurslarla vatandaşlara meslek ve sanat eğitimi imkânı sunuyor.

382 farklı grupta eğitimler verildi

Altınordu, Fatsa, Ünye, Çatalpınar ve İkizce ilçelerinde faaliyetlerine devam eden ORMEK, 2021 yılında da önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Pandemi koşulları çerçevesinde aldığı tedbirlerle eğitimlerine 2021 yılında da ara vermeden devam eden ORMEK, yıl içerisinde 382 grupta 6 bin 452 kursiyere meslek eğitimleri verdi. Bu kurslarda başarılı olan 3 bin 74 kursiyer eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazandı. Bir yandan çeşitli alanlarda mesleki bilgi edinen kursiyerler bir yandan da el becerilerini güçlendiren kazanımlar elde etti.

En fazla kursiyer Ünye Ormek’te

2021 yılında en fazla kursiyere Ünye ORMEK ev sahipliği yaptı. Yıl boyunca 3 bin 3 kursiyerin eğitim aldığı Ünye ORMEK’te toplam 1028 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Ünye’yi 1783 kursiyer ve 1225 sertifika ile Fatsa, 1464 kursiyer ve 734 sertifika ile Altınordu, 169 kursiyer ve 54 sertifika ile Çatalpınar ve son olarak 33 kursiyer ile İkizce ORMEK takip etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) 2022 yılında da eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi