Programda konuşan Başkan Aşkın Tören “Aşığın maşukuyla kavuştuğu gecenin sırrını hissetmek, paylaşmak için bir aradayız. Vahdetin sırrını, tıpkı gönle iner gibi söze dökmüş bir kandili anıyoruz bu akşam, belki de arıyoruz” diye konuştu.

Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle Altınordu Belediyesinin Ordu Kültür ve Sanat merkezinde düzenlediği ve katılımın yoğun olduğu programda sanatseverler muhteşem bir akşam yaşadılar.

Konukların dikkatle takip ettiği Doçent Dr. Cenan Kuvancı’nın Şeb-i Arus konulu sunumunun ardından programda yer alan Sema gösterisi büyük beğeni topladı. Programda sahne alan tasavvuf musikisinin sevilen ismi Eşref Ziya Terzi, seslendirdiği “Ağlama Karanfil” ve “Kalksam ve Dirilsem” gibi sevilen eserleriyle dinleyenlerin gönüllerini mest etti. Sanatçıya hep bir ağızdan eşlik eden izleyiciler, cep telefonlarının ışıklarıyla Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde renkli görüntüler oluşturdular.

Birbirinden güzel ezgiler ile Altınordulu’lara unutulmaz bir akşam yaşatan sanatçı Eşref Ziya, “gerçekten Ordu’da ciddi güzel bir kalabalıkla karşılaştık. Eserlerimizi hep bir ağızdan okuyan gençlerle karşılaşmak beni ayrıca duygulandırdı. Belediye başkanımız sayın Aşkın Tören’e bize bu ortamı sağladığından dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum, sağ olsun var olsun” sözleriyle teşekkür etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi