12-13 Ekim tarihlerinde 2 gün süren seminerin açılış törenine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Ekrem Koz, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Ayfer Oral Aydın, Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı Eğitim Görevlileri Seniha Saadet Yıldırım, Cansu Sultan Yetkin, Mihriban Uyar ve ilimizden 325 öğretmen katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seminer programında açılış konuşmalarını yapan Müdür Vargeloğlu, "Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları ve kaynak kitaplar, eğitim öğretim sürecinin yürütülmesinde temel materyaldir. Ders kitaplarının ve eğitim materyallerinin en yeni ve en doğru içeriklerle hazırlanması, eğitim öğretim sürecinde öğretmen ve öğrencilerimize güncel bilgilerle donatılmış, zengin içerikli kaynaklar sunmanın hedeflendiği ve Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca düzenlenen "Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı İnceleme Semineri"nde sürece dair önemli bilgiler sizlerle paylaşılacaktır. Bu vesileyle öncelikle himayelerinde çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, öğretmen ve öğrencilerimizi her zaman düşünen ve öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri adına her türlü desteği sağlayan Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, seminer programı vesilesiyle ilimize teşrif eden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Ekrem Koz'a, Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı Eğitim Görevlileri Seniha Saadet Yıldırım, Cansu Sultan Yetkin ve Mihriban Uyar'a, eğitimin verilmesinde katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yapacağınız çalışmaların, başta eğitim camiamız olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, sizlere iyi çalışmalar diliyorum.'' dedi.

Daha sonra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Ekrem Koz, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, "Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği" doğrultusunda yürütülen Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı inceleme, değerlendirme ve iyileştirme çalışmalarının, ihtiyaç ve yeniliklere göre güncellenerek devam ettiğini belirtti. Taslak ders kitaplarının, öğretmen ve alan uzmanı akademisyenler tarafından bilimsellik ve objektiflik esasına dayalı olarak inceleme ve değerlendirme işlemlerinin Bakanlığımızın https://kitapinceleme.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılabildiğini ifade etti. Ayrıca, "Öğretmenlerimizin seminerde elde edecekleri bilgilerin, kitap inceleme çalışmalarına olumlu katkılar sağlayacağını dile getirerek kitaplar yazıldıktan sonra, bu kitapların sahada kullanıcısı olan öğrencilerimize eksiği olmadan daha sağlıklı ve daha verimli bir şekilde ulaşabilmesi sizlerin panelistlik sürecinde göstereceğiniz performansla orantılıdır. Dolayısıyla sahadaki en büyük ortaklarımız sizlersiniz. Bu çerçevede sizin geri dönüşleriniz bizim için çok önemlidir. Bu iki günlük eğitimin ülkemizin geleceğine katkı sağlaması dilekleriyle, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi