Gündoğdu, 19 Eylül Stadı'nda yaptığı basın açıklamasında, Ordu'ya yapılacak ikinci en büyük yatırımlardan biri olan Millet Bahçesinin ihale tarihi ve süreçle ilgili bir araya geldiklerini söyledi.

Gündoğdu; “Bir milyon 500 bin TL’lik bir yatırımla Ordu Şehir Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Hastane ile birlikte Ordu’nun yolları, çevre yolu dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen devam ediyor. Bu yatırımları hızlandırmaya gayret gösteriyoruz. Bunların yanında kente yeni yatırımlar da yapıyoruz. Bu yeni yatırımlardan birisi de uzun süredir konuşulan Millet Bahçesi. Milletimiz burada nefes alacak. İçinde bulunduğumuz, 19 Eylül Stadı yıkılarak Millet Bahçesine dönüştürülecek” dedi.

Bakan yakından ilgileniyor!

Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Rize’de bir araya geldiklerini ve konuyu görüştüklerini belirterek; “Sayın bakanımızın Ordululara bir müjdesi var. Proje hakkında detayları konuşma imkanı bulduk. 19 Eylül Stadını Millet Bahçesi olarak taçlandıracağız. Millet Bahçesi ihalesi 27 Aralık'ta gerçekleştirilecek. İhalenin gerçekleşmesinin ardından hızlı şekilde Ocak ayı içerisinde ihale neticelendirilip burada tüm vatandaşlarımızın birlikte vakit geçireceği konforlu bir alan oluşturacağız. Bu alan Ordu'muza hayırlı olsun. Ordu’ya yakışacak bir alan olacak." dedi.

Stat tamamen yıkılacak!

Proje kapsamında 19 Eylül Stadı'nın tamamen yıkılacağını vurgulayan Gündoğdu, "Valimiz bu iş ile ilgili başlangıcı yaptı. Milli eğitimin binalarını yıktı. Çevre düzenlemesi etrafında Valilik binası kalacak büyük bir ihtimalle de kütüphane olarak hizmet verecek. Burada otopark ile ilgili sıkıntı var otopark sayısının yükseltilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de görüştük. Atos binası ve diğer birkaç binayı da alalım, alanı büyütelim istedik fakat büyük bir maliyet çıktı. Bu düşüncemizi o yüzden erteledik. Valiliğe kadar bu alan açılacak. Mitinglerin yapıldığı meydan bu alana eklenecek. Bu alanı tamamen milletimize açık bir hale getireceğiz. Alanın bir tarafında büyük bir camimiz olacak. Yine içerisinde millet kıraathanesi olacak. Ayrıca gençlerimizin oturacağı alanlar olacak. Stadın yıkılmasına ise kısa sürede başlanacak." diye konuştu.

Basın toplantısına, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin'in yanı sıra Altınordu İlçe Başkanı Selman Altaş ile partililer katıldı. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi