Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır bir dizi görüşme ve çalışma için Ordu’ya geldi. Sendika ve odalarla çeşitli görüşmeler yapan vekiller ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel de yer aldı.

“Koalisyon engellendi”

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, koalisyon süreci boyunca bütün vekillerin Türkiye’nin çeşitli illerini gezdiğini ve bu kapsamda değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Ordu’da olduklarını belirterek; “Sandık AKP’nin tek başına iktidarlığını istemiyoruz diyor. Türkiye’de bir koalisyon hükümetinin istendiği ortaya çıktı. CHP olarak bu sonucu iyi okuduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye’de AKP’siz bir iktidar kurulacağı düşüncesi ile çok umutlanmıştık ama MHP’nin tutumundan dolayı bu olmadı. Ortak paydada buluşarak Türkiye’nin geleceği adına iyi bir koalisyon oluşturabilirdik. Biz bir koalisyon hükümeti çabası içindeyken AKP bir seçim hükümeti arayışı içindeymiş. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı darbesi yaşamıştır. İş ve emek dünyası bir koalisyon hükümeti kurularak ülkenin bir an evvel düzene girmesini istemekteydi ama bu engellendi. Türkiye’nin dış ilişkiler, eğitim, sağlık, ekonomik, toplumsal barış gibi önemli sorunları var. Tek bir kişi bizi bunları tartışır hale getirdi. Parlamenter sistem Türkiye’nin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin yeniden seçime girecek olması ekonomik ve sosyal sorunları beraberinde getirecektir. CHP sandıktan ve milletin iradesinden asla kaçmaz. İnanıyoruz ki bu millet bir arada kardeşçe yaşamaya devam edecek.” dedi.

“Bu seçimde yok olacaklar”

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise; “7 Haziran’da millet bir mesaj verdi, AKP’ye sen dur yüzde 60’lık kısım da koalisyon hükümeti kursun dendi. Ama AKP zihniyeti kendi dediğinin olması için milleti tekrar seçime sürüklüyor. Milletin mesajını iyi okuyamayan yok olmaya mahkumdur. Bu seçimde de onlar yok olacaktır. Koalisyonu kabul etmemek demokrasiyi de kabul etmemek anlamında geliyor. Bu seçim tamamen Erdoğan’ın ve onun gibi düşünenlerin egosundan kaynaklanan bir seçim. Bir an önce CHP iktidar olmalı ki Türkiye’nin kaynakları halk için kullanılsın. Çocuklarımız ve geleceğimiz için CHP çıkış kapısıdır.” diye konuştu. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi