Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) tarafından minik öğrencilere yönelik etkinlikler devam ediyor. Öğretmenleri gözetiminde Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret eden öğrencilere ve itfaiyenin bizzat gittiği okullardaki miniklere itfaiye mesleği tanıtılıyor.

İlk eğitim, 112 acil çağrı merkezinin önemi oluyor

Etkinliklerde öğrencilere ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezinin önemi ve gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği anlatılıyor. Daha sonra eğitmenlerde öğrencilere itfaiye araçları tanıtılarak yangın çeşitleri, itfaiyenin görevleri, yangın söndürmede kullanılan araç, kıyafet ve malzemeler hakkında bilgi veriliyor. Yangın nedir, nasıl ortaya çıkar konularında da öğrencilere bilgiler aktarılıyor.

Hem öğreniyorlar hem eğleniyorlar

Öğrencilerin yangın durumunda ne yapmaları gerektiği hususunda bilgiler veren İtfaiye ekipleri, miniklerden gelen soruları da cevapsız bırakmıyor. Öğrencilere itfaiye hakkında çizgi film ve renkli görsellerden oluşan sunumları izletilmenin yanı sıra uygulamalı olarak itfaiye kıyafetleri giydirilerek maketlerle küçük çaplı tatbikatlar yapılıyor. İtfaiyenin önemini ve görevlerini itfaiye personelinden dinleyen minikler, eğlenceli bir gün geçiriyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi