Trafik şube Müdürlüğünde görevlilerince verilen ilk teorik ve pratik trafik dersinde minikler hem eğlendiler hem öğrendiler. Eğitime katılan çocuklar, verilen hediyeler ile de ödüllendirildiler. Durugöl Mahallesinde 5.152 metrekarelik alan üzerinde oluşturulan Trafik Eğitim Parkında, öğrenciler derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı bulacaklar.

Bu ay içerisinde resmi açılışı planlanan Trafik Eğitim Parkı, günlük hayatta karşılaşılan trafik ortamını birebir yaşatıyor. Yaya geçidi, temsili demiryolu geçidi, döner kavşak, tırmanma şeridi, tünel, trafik sinyalizasyon sistemi, uyarı ışıkları, 276 adet minimalize edilmiş trafik işaret levhaları ve trafik eğitim sistemleri gibi trafikte yer alan tüm unsurların bulunduğu Park adeta mini bir şehir görünümünde. Temsili Hastane, Polis noktası ve şarj-Yakıt istasyonunun da yer aldığı parkta Şarjlı araç eğitim alanı da bulunuyor.

Mevcut projeye çocukların gelişimine katkı sağlayacak oyun alanlarının yanında sportif ve kültürel etkinlik sahaları da ekleyen Altınordu Belediyesi, Trafik Eğitim Parkını çocuklar ve aileler için bir cazibe merkezine dönüştürdü. Parkta mevcut çocuk oyun alanlarına eklenen Labirent ve Satranç oyun alanı çocukların öğrenirken eğlenmelerini de sağlayacak. Yine parkta bulunan Sinema, Sinema Kafe, Menekşe Kafe Restoran hem çocuklara hem de ziyaretçilere hizmet verecek. Bisiklet yolları ve yeşil alanlarının yanında içerisinde bulunan yapılarla her türlü ihtiyacın düşünüldüğü Trafik Eğitim Parkı, trafik konusunda farkındalık oluştururken şehrin alternatif bir dinlence ve nefes alma mekânı da olacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi