Körfez Restorantta gerçekleştirilen yemek programına, Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel,

Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Vali Tuncay Sonel, Eşi Handan Sonel ile birlikte şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı masaları tek tek dolaşarak, hal ve hatırlarını sordu, bir süre sohbette bulundu.

Yemek programı, Altınordu Müftülüğü Mübarek Mahallesi Camii İmamı Samet Çiçek’in Kuranı-ı Kerim tilaveti ile başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Sizlere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun selamlarını iletiyorum” dedi.

Vali Sonel, “6 yıl önce ülkemiz üzerinde alçak, hain FETÖ örgütü darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz akşamı, devletin içine sızmış hainler, devletin helikopteri, silahı, tankı ile aziz milletimizin üzerine saldırdılar. Devletimizin içerisine sızan hainler olduğu gibi kahramanlarımız da vardı. O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimiz ,kahramanlarımız sokaklara dökülerek, vatan için kahramanca çarpıştı. Hainlere bu ülke bırakılmadı. O akşam 251 şehidimiz ve binlerce gazimiz oldu. Onlara çok şey borçluyuz. Adı ne olursa olsun ister FETÖ, ister PKK, ister DHKPC, isterse DAEŞ olsun. Terör örgütlerine, hainlere Rabbim fırsat vermesin” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, “Rabbim vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza, ezanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin. Rabbim sizleri şehitlerimizle cennetinde buluştursun.

Bugün vesilesiyle bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi sizlerin huzurunda rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun“ diyerek konuşmasını tamamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle hazırlanan yemek programında İl Müftü Yardımcısı Avni Bolat dua yaptırdı.

Vali Tuncay Sonel’in şehit aileleri ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevindirdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi