Hastane konforundaki tam donanımlı Mobil Sağlık Tarama Aracı ile kırsal bölgelerde yaşayan ve hastaneye gitmekte güçlük çeken dezavantajlı gruplar başta olmak üzere; yaşlı, yatağa bağımlı hastalar ile engelli bireylere düzenli olarak temel sağlık hizmetleri veriliyor.

Başkan Tören’in vatandaşların yaşam standardını yükseltecek politika ve yatırımlar kapsamında Altınordulu’ların sağlığının korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği "Mobil Sağlık Tarama" hizmetiyle hastalıkların erken tanı ve teşhisine kapı aralanırken kanser taramalarından aşılama faaliyetlerine kadar pek çok sağlık hizmeti de vatandaşların ayağına götürülüyor.

Altınordu Belediyesinin Ordu İl Sağlık ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile yürüttüğü gezici sağlık tarama hizmeti kapsamında mahalle mahalle dolaşan Mobil Sağlık Tarama Aracı Ekim ayı programının ilk haftasında; Boztepe, Düzköy, Dikence, Yaraşlı ve Eyüplü mahallelerinde genel sağlık taraması yanında kanser taraması, şeker ve tansiyon ölçümleri yapılan yüzlerce kişiye sağlık görevlilerince toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

“Tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz"

Yaşanabilir şehir hedefiyle hayatın her alanında sürdürdükleri etkin, kuşatıcı ve kapsayıcı hizmetleri şehrin her köşesine ve ayrımsız tüm vatandaşlara ulaştırmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Başkan Aşkın Tören, "bir taraftan verdiğimiz destekler ile tarımsal üretimi teşvik ediyor bir taraftan da bu hizmetimiz ile tarımsal üretimin merkezi konumunda olan kırsal mahallelerimizde yaşamı da destekliyor ve teşvik ediyoruz aslında. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın en önemli beklentilerinden biri de sağlık hizmetlerine kolay erişim. Bizde tam bu noktada devreye koyduğumuz Mobil sağlık hizmetiyle hastalıkların erken tanı ve tedavisine katkı verirken özellikle evlerinde yatağa bağımlı yaşayan hastalarımız, engelli kardeşlerimiz ve kıymetli büyüklerimizin ayaklarına gitmek onlara yerinde bu hizmeti vermek ve onların hayır duasını almak, rızasını kazanmak için gayret ediyoruz. Bu konuda işbirliği yaptığımız sağlık müdürlüğümüze, değerli hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına destek ve katkıları için çok teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimize sağlık esenlikler diliyorum" diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi