Mobil sağlık tarama hizmetiyle kırsal bölgelerde yaşayan ve hastaneye gelmekte güçlük çeken başta dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle yaşlı, yatağa bağımlı ve engelli bireylere düzenli olarak temel sağlık hizmetleri sunularak, toplum sağlığına katkı veriliyor.

Ordu İl Sağlık ve Altınordu İlçe Sağlık müdürlükleri iş birliğiyle yürütülen mobil sağlık tarama programlarında; Kanser Taramaları, Fizyoterapist Danışmanlığı, Diyetisyen ve Beslenme Danışmanlığı (BKİ ölçümü), Tansiyon ve Kan Şekeri Ölçümü, Tüberküloz (Verem) bilgilendirmesi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında sağlık hizmeti sunuluyor. Kırsal mahallelerin tamamına ayrımsız hizmet götüren Mobil Sağlık Tarama Aracından 2022 yılı içerisinde 19 bin 779 vatandaş yararlandı. Mahalle mahalle devam eden mobil sağlık tarama hizmetlerinin duraklarından biri de Yukarıtepe Mahallesi oldu.

 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Tüm hizmetlerinin merkezinde insan olduğunun altını çizen Başkan Aşkın Tören, “Biz insanı yaşat ki, devlet yaşasın inancına sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Elbette şehrimizi inşa ve imar ederken insanımızın hayatını kolaylaştıracak, sağlığını koruyacak, yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaları da yapmak durumundayız. Artan mevsimsel hastalıklar nedeniyle sağlık tarama hizmetlerimizi yoğunlaştırdık. Özellikle kırsal bölgelerde yaşamını sürdüren kıymetli büyüklerimizin, hastaneye gelmekte zorlukları bulunan yatağa bağımlı hastalarımızın ve engelli kardeşlerimizin dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın ilk basamak ve Aile hekimliği hizmetlerini ayağına götürüyoruz.

Hemşehrilerimiz için çok önemli gördüğümüz bu hizmetimizi destek ve katkılarıyla birlikte yürüttüğümüz; İl Sağlık Müdürlüğümüze, Altınordu ilçe sağlık müdürlüğümüze, kıymetli müdürlerimize, hekimlerimize, hemşirelerimize ve her bir sağlık çalışanına şahsım, şehrim ve hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum” Diye konuştu.

Hizmet ayağımıza geliyor diyen mahalle sakinleri “Aşkın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her türlü hizmeti ayağımıza kadar getiriyor. Allah başkanımızdan razı olsun” sözleriyle Başkan Tören’e teşekkür ettiler. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi