Cumartesi günü Ordu’da Emek Partisi ve Sol Parti’nin birlikte düzenledikleri panele Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen katıldı. Panele Emek Partisi ve Sol Parti üyeleri dışında CHP, HDP, YSP, SYKP, TKP, TİP, KESK, DİSK Emekli Sen, Tüm Emekli Sen, Tüm Köy Sen, ADD, Belediye İş temsilcileri destek verdi.

Panelde ilk konuşmayı Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz yaptı. Akdeniz, seçimlerce tek adam rejimine karşı halk tek vücut halinde davranmalıdır diyerek, “Ekonomik kriz işçi ve emekçileri etkiliyor. İktidar “Allah’ın sınaması” olarak nitelemesi kabul edilemez. Nedense Saray sınanmıyor. Tek adam rejimi yıkılacak ama yerine ne geleceği de sorgulanmalı. Halkı seçimde her şey düzelecek deyip bekleme odasına hapsedilmesi kabul edilemez. Artık sokaklar, meydanlar, salonlar hareketlenmeli. Mücadele büyütülmeli. Böyle bir mücadele seçimi de sandıkların güvencesini de sağlar.” dedi.

Karadeniz bölgesindeki fındık üreticilerinin deneyimine de değinen Akdeniz, “2006 yılında Ordu’da büyük fındık mitingi yapıldı. Halk bir araya gelince neler yapılacağı görüldü. Yeniden halkın örgütlü mücadelesini örebiliriz. Mücadele etmeden kazanım olmayacağını da bilmeliyiz.” dedi.

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de tek adam rejimine karşı mücadelede sosyalistlerin yeniden bir atılım yapması gerektiğini ve ekonomik krizin geldiği aşamadan söz ederek, “İktidara gidici rahatlığıyla bakmamak gerekir. Gidecekler rahatlığına düşmeyelim. Bu iktidarın elinde tüm olanaklar varsa o zaman mücadeleyi her yerde örgütlü mücadeleyi örgütlemeliyiz. Bir kez yenildiler, yeniden yenilebilir. Referandumda yenildiler, İstanbul seçimlerinde yenildiler. Çalmaya çalışsalar da başaramadılar. Çünkü sandıklar etrafında örgütlü bir güç vardı. Bunu yeniden başarabiliriz. Örgütlü halk muhalefetini teşvik etmek zorundayız. Halkı bekleme odasında tutmak yanlış. Kendi hakkı için örgütlenmeyen, mücadele etmeyen toplum kazanamaz. Bekleyin diyerek siyaset olmaz. Örgütlü halk mücadelesini teşvik etmeliyiz. Tek adam rejiminden kurtulacağız ama sorunlarımızdan kurulabilecek miyiz? Tek adam rejiminin yenilmesi için CHP ve HDP ile dayanışma içinde olacağız. Türkiye’nin sosyalist sola nefes kadar ihtiyacı var. Sosyalist sol hareketlenmeye başladı. Ciddi bir devrimci potansiyel var. Bunu halkı örgütlü hale getirerek ortaya çıkaracağız.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi