·     Akdeniz 2014 yılında yapılan faaliyetleri değerlendirerek, “Faaliyet raporumuz içinde belki eksik yazdıklarımız olmuş olabilir. Son 10 yılı değerlendirdiğimizde birçok sivil toplum örgütünden çok geride olduğumuz görülecektir” dedi.

Muhtar camiasının dağınık olmasından kaynaklanan bu geri kalmışlık son üç yıl içinde ciidi bir toparlanma evresine girmiştir, diyen Akdeniz,  “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak, 1. Olağan genel kurul tarihimiz 06 Eylül 2012’den itibaren  birçok projeye  imza attığımız görülecektir. 2013 yılında faaliyet alanımızı gelişletmiş ve 2014 yılıda daha azim ve kararlılıkla belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmaya gayret gösterdik.  Bu faaliyet tablosunda emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlık Teşkilatı Kurulduğu 1829 yılından bu tarafa 186 yıllık geleneğe sahip bir kuruluş olmanın gururunu yaşamaktadır. Bu teşkilatın yaşaması ve hizmetlerine devam etmesi muhtarlarımızın yeni görev alanları yaratması ile mümkün olacaktır. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu bu teşkilatın en üst çatısını oluşturmaktadır. Birlik ve beraberlik içinde geleceğe ışık tutacak sorunlarının giderildiği bir muhtarlık teşkilatı için çalışmalarına 2015 yılında da  gerçekleştirdiği birçok  proje ile katkı sunmaya devam ececektir. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın yeni yılını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim’’diye konuştu.

Faaliyet raporu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kuruluşunun onyedinci ayında  Türkiye, kelimesi alarak kısa bir zamanda Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları arasında yerini almıştır. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarının protokol listelerinde yerini alan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 21 Ağutosta 11.Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün veda resepsiyonuna ve 30 Ağustosta 12. Cunhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği Zafer bayramı resepsiyonuna katılmıştır.

Başbakan’a dosya sunuldu

25 Aralık tarihinde İstanbul ilinde düzenlenen bir toplantıda Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirilerek yerel yönetimlerde muhtarlığın gelecekteki yerinin belirlenmesi ve kanunların günümüz koşullarına getirilmesini içeren bir dosya sunuldu.

Eğitim seminerleri düzenlendi

30 Mart yerel seçimlerinden sonra seçilen muhtarlarımıza ilk kez genel iki ayrı eğitim seminerleri düzenlenmiştir. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Todaie tarafından işbirliği yapılarak Ankara ilinde 81 ilden gelen  yeni seçilen muhtarlara 11 Haziran ve 26 Haziran 2014 tarihlerinde verilen seminerlerde ayrıca sertifika verilmiştir. Ayrıca Organ Bağışı ile ilgili 19 Ağustos tarihinde Simav’da Sempozyum, 29 Kasım’da Adıyaman’da Uyuşturucu ve madde bağımlılarına yönelik ‘’Çocukluğum, Gençliğim ve Geleceğim’’ konulu Konferans ve  gerçekleştirmiştir.

 

Avrupa’ya tanıtım yapıldı

Uluslararası alanda 15-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında Macaristan’ın yerel yönetim birimlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Totkomlos, Mako, Szeged ve Budapeşte’de çeşitli temaslarda bulunarak Köylerin, illerin,  kentlerin ve Başkent yönetiminin ve yine Belediye meclislerinin seçimlerini, işleyiş şekillerini iki ülke yerel yönetimlerini karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.Yine ülkemizde 29 Ekim’de Kocaeli-Başiskele İlçesinde Türkiye geneli 81 il dernek başkanları ve muhtarlarının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti muhtarlarının da katıldığı ‘’Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Yeri ve Önemi’’ Çalıştayı düzenlenmiştir.

Mühür Belgeseli projesi yapıldı

Muhtarlığın Tarihçesini, Muhtar ve Muhtarların Seçilme Esaslarını, Köy Muhtarlığını, Köy Muhtarının Görevlerini, Mahalle Muhtarlığı, Mahalle Muhtarının görevlerini, Köy ve mahalle Muhtarının ortak göreceği işlerini ve Muhtarların özlük haklarını anlatan Kültür ve Turizm Bakanılığı katkılarıyla gerçekleşen ‘’Mühür Belgeseli’nin çekimleri yapılarak Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylandı. Bu proje ile muhtarları anlatan bir belgeselin tarih sayfalarındaki yeri pekiştirilmiş oldu. 

Temiz çevre, engelsiz hayat

Muhtarların sosyal projeler kapsamında Atık yağ toplama ünitelerinin il sayısı genişletilerek ‘’Temiz Çevre Engelsiz Hayat’’ projesi çalışmalarına hız verilerek 7 Ekim’de TUÇEV ile değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Yine 7 Nisan tarihinde TİSAŞ silah sanayi ile bir protokol yapılarak muhtarlarımızın silah almaları hususunda %50 indirim yapma kolaylığı sağlamıştır. 12 Ağutos’da Türk Telekom ile anlaşma yapılarak isteyen muhtarların“İş Avantaj Her Yöne 300 ve üzeri tarifelerine veya Muhtara Özel 450 ve üzeri tarifelerine abone olan tüm muhtarlara 24 ay taahhütle modem ve Avea'dan 1GB kapasiteli mobil internet hediye” Kampanyasıdan faydalanma imkanı sağlanmıştır. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi