Gülyalılı işadamı Velittin Küçük tarafından Gülyalı’ya yaptırılacak olan ve 2010 yılında gündeme gelen Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’ndan aradan geçen 5 yıla rağmen hala ses yok.

Gülyalı ilçesi Havaalanı yapılması ile beraber Ordu’nun dünyaya açılan kapısı olurken, her geçen gün gelişip, yatırım projeleri tartışıladursun, 2010 yılında gündeme gelen ve hatta temeli bile atılan Gülyalı Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun akıbeti belirsiz.

İstanbul Eski Gürpınar Belediye Başkanı ve işadamı Velittin Küçük tarafından Gülyalı İlçesine yaptırılacak olan Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu, temelinin atılmasının ardından hala beklemede. Uzun süredir bir taş dahi konulmayan okul binasının ne zaman bitirileceği ise merak konusu.

5 yıl geçti

Aradan geçen sürede ne okul yapıldı ne de bina. Ancak bu geçen sürede havaalanı temeli atıldı, yapıldı ve hizmete açıldı. Oysa bu okul ve bu proje üzerinden 2010 yılında bir referandum, 2011 yılında bir genel seçim, 2014 yılında bir yerel seçim, 2014 yılında bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Her seçimde ise bu yatırım kullanıldı.

Peki, ne oldu? Yıl 2014 4 Eylül, başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç ve işadamı Velittin Küçük, 4 yıl sonra tekrar bir protokol daha imzaladılar. Bugün 7 Eylül 2015, aradan geçen 1 yıla rağmen okul ile ilgili ortada yine bir şey yok.

Okulun tamamlanıp, tamamlanmayacağını merak eden Gülyalılı vatandaşlar ise okul üzerinden politika yapılmasından şikayetçi olduklarını ifade ettiler.

 

Basında geniş yer almıştı

Gülyalı’ya yapılacak okul ile ilgili 7 Nisan 2010 yılında basına yansıyan haberler şöyle:

İstanbul Eski Gürpınar Belediye Başkanı ve işadamı Velittin Küçük tarafından Gülyalı İlçesine yaptırılacak olan Turizm 0telcilik Meslek Yüksekokulu Konsept projelerini Kaymakamımız Yemen Bayrak'ın katılımlarıyla  Vali Orhan Düzgün’e sundu.

Gülyalı İlçesinde 6 bin 870 metrekare alan üzerine Yüksekokulu yaptıracak olan hayırsever işadamı Velittin Küçük, taslak projenin hazırlanması için çalışmaları başlattı ve hazırlanan Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Konsept projeleri Vali Düzgün başta olmak üzere Üniversite yetkililerine sunuldu.

Vali Orhan Düzgün, hayırsever işadamı Velittin Küçük’ün Gülyalı ilçesine yapacağı Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu binası ile eğitime katkıda bulunarak, takdir edilecek bir davranış gösterdiğini belirtti. ODÜ Rektörü Prof. Dr.Tarık Yarılgaç ise hazırlanan projeyi beğendiğini söyleyerek, “Bizim için ekstrem bir proje olacak. Güzel bir eser olacak.” dedi.

 Velittin Küçük, Gülyalı Turizm 0telcilik Meslek Yüksekokulunun temelinin Ekim ayının ilk haftasında atılacağını söyleyerek, “Meslek Yüksekokulumuzun açılışını Ordu-Giresun Havaalanıyla birlikte aynı gün gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 Hayırsever işadamı Velittin Küçük, 7 Nisan 2010 yılında memleketi Gülyalı ilçesinde Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu yaptırarak Ordu Üniversitesi'ne (ODÜ) devretmek üzere Vali Orhan Düzgün ve ODÜ eski Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu’nun da katılımıyla bir protokol imzaladı.” Ordu Yorum/Hasan Özata/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi