56 yıldır perdelerini hiç kapatmayan OBBKT, 2020-2021 sezonunun ilk oyununda perdelerini tiyatronun ustalarına vefa örneği göstererek açtı. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Ergun Üğlü ve Murat Taşkent'in uyarladığı, yönetmenliğini ise Cemil Gündüz'ün yaptığı "Gulyabani" oyunu tiyatroseverler ile buluştu.

Koronavirüs önlemlerin sıkı şekilde uygulandığı tiyatro salonuna gelen seyirciler belirli aralıklarla oturtuldu. Boş kalan koltuklara ise 56 yıldır Ordu tiyatrosuna emek veren hem misafir hem de kendi oyuncuları ile teknik kadroda yer alan 24 ismin fotoğrafları konuldu.

 

“56 yıldır perdeleri hiç kapanmadı”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun 56 yıldır perdelerini hiç kapatmadığına dikkat çeken OBBKT oyuncusu ve oyun yönetmeni Cemil Gündüz, “Bu başarının mimarı olan, geçmişten günümüze tiyatro salonunun tozunu yutmuş tüm emektarlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Müzikal komedi türündeki oyunun son derece keyifli olduğunu dile getiren Yönetmen Cemil Gündüz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu 2020-2021 yılı ilk oyunu olan ‘Gulyabani’ adlı tiyatro oyunu ile açtık. Yeni sezonun ilk oyununa koronavirüs önlemleri nedeni ile kısıtlı seyirci ile başladık. Yeni sezonun ilk oyununda, OBBKT’ye emek vermiş hem oyuncu hem de teknik kadroda yer alan 24 ismin fotoğraflarını boş izleyici koltuklarına yerleştirdik. Bu bizim için duygusal bir anı oldu. OBBKT 56 yıldır perdelerini hiç kapatmadıysa bu hem onların emekleri hem de şehrin bu tiyatroya olan bağlılığından dolayıdır” şeklinde konuştu.

Öte yandan her salı ve cuma günleri kısıtlı seyirciyle oynanacak oyunun biletleri ise satışa çıkarıldı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi