Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, OBB’yi yönetim anlayışı ve yaptıkları çalışmalar biçiminde değerlendirdiklerini belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler gülümseyen fotoğraflarla “Gönül Belediyecilik” yaptığını sanıyor. Gönülleri fethetmek böyle olmuyor. Hizmetler eşit, ucuz ve uzun süreci kapsayacak biçimde yapılmalı. Ancak yönetim müteahhit anlayışıyla sürdürülüyor.” dedi.

Keyfi yönetim var

Poyraz şunları söyledi:“OBB’nin yönetim anlayışı tamamen “ben ne dersem o olur” anlayışıyla sürdürülüyor. Projelerin çoğunluğu Meclis’te görüşülmüyor bile. “Çoğunluk” var diye eleştirilere tahammül edilmiyor. Eleştirilerin içeriğine değil, kimden geldiğine bakılıyor. Hatta projelerden kendi meclis üyelerinin bile haberi olmayabiliyor. Seçilenler, seçildikten sonra “ben seçildim, yetki aldım.” iddiasıyla her istediğini yapamazlar.  Yapılan çalışmalarda ve projelerde halkın görüşü alınmıyor. Okul önlerindeki durak örneğinde olduğu gibi çok da önemli olmayan konularda görüş alma oyunu oynanıyor. Ordu’nun geleceğini etkileyen projeler tartışılmadan uygulamaya geçiliyor. Ordu Büyükşehir Kent Konseyi kuruldu. Bu zamana kadar bir kez olsun toplanmadı. Konseyi’ni Başkan Hilmi Güler kurdurdu, kendi çıkarı için kullanıyor. İşçilere zorla sendika değişikliği yaptırıldı. İşten atılanlar oldu. Mahallelerin yeniden köy olma talepleri ret ediliyor. Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü’nün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çalışma alanlarına müdahale ediyor. Sözde kırsal kalkınma adına projeler üretiliyor. Hepsi göstermelik. Ordu’nun tarımına, hayvancılığına katkısı olmayan propaganda çalışmalarıyla oyalanıyorlar.” dedi.

Ordu’da betonlaşma büyüdü

Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetiminin “projelerle” övündüğünü belirten Poyraz, “Yandaşlara para kazandıran projelerle Ordu betonlaştırıldı. Altınordu ilçesinde Tahıl Pazarı her yönetim döneminde yıkıldı, yeniden yapıldı. Şu an yapılanın eskisine göre ne farkı var? Hatta daha kötü. Çiçeklerin üzeri kapalı, oturma gruplarınınki açık. Çiçek yağmur alamıyor.  Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi