Fatsa Sakarya Ortaokulu tarafından, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olması nedeniyle de obeziteye dikkat çekmek amacıyla spor ve yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Haftalık Seçmeli Dersler kapsamında Beden Eğitimi dersini seçmiş olan öğrenciler ile Fatsa sahil ve yürüyüş yolunda yer alan spor aletlerinde spor etkinliği yapıldı. Bilgilendirme sonrasında başlayan spor etkinliği, daha sonra farkındalık yaratmak için öğrencilerin hazırlamış olduğu pankartlar eşliğinde yürünerek sona erdirildi.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili konuşan Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Selahattin Aydoğan, “Bu yaptığımız etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın obeziteye karşı başlatmış olduğu bir projedir. Bu projede bizler de, bugünün seçmeli günler olması dolayısıyla okul idaremizden de gerekli iznimizi alıp Beden Eğitimi dersini seçmiş olan çocuklarımıza, parkta yürüyüşle beraber spor yaptırarak dersimizi çeşitlendirmiş olduk. Burada çocuklarımızı bilinçlendirmek üzere çabalar gösteriyoruz ancak bu noktada büyüklere de daha fazla farkındalığı aşılamamız gerekiyor. Onlara hem kendilerine dikkat etmesi hem de çocuklarına örnek olması konusunda daha fazla görev düşüyor. Herkes spor yapsın çünkü ömür kısa. Bu yüzden spor yapın, hayat bulun!” ifadelerini kullandı.

 
Anne ve babalar dikkat!

Beden Eğitimi öğretmenlerinden Mustafa Yazıcı ise, “Geçen hafta okulumuzda boy, kilo ve birtakım çeşitli incelemeler yaptığımızda öğrencilerimizin yaş itibariyle kilolu olduğunu gördük. Böyle bir programın yapılmasının hem bizim için hem de öğrenciler için oldukça faydalı olduğu düşüncesindeyim. Umuyorum ki gençlerimiz de bu etkinliklerden örnekler çıkararak daha sağlıklı beslenmeye yönelik adımlar atacaklardır. Özellikle anne ve babaların çocuklarını okula gönderirken kahvaltılarını evde yaptırmalarını tavsiye diyoruz. Çünkü okulda veya dışarıda yedikleri besinlerin çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerini net bir şekilde görebiliyoruz.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi