Altınordu ilçesine bağlı Düz mahalle Kültür Caddesi üzerinde bir süre önce hizmete giren Ordu Diyetisyen Polikliniğinin resmi açılış kokteyli yapıldı.

Ordu Diyetisyen Polikliniğinin açılış kokteylinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, “Obezite konusu da toplumumuzun en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Sağlıklı beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor.  Sağlıklı birey olarak hayatımızı sürdürmemiz ve yaşam kalitemizi artırmamız için diyetisyen merkezleri önem ifade ediyor. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil, devletimizin de hedefleri arasındadır.” dedi.

Obezitenin dünyada hızla artmakta olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Zehra Uğur, “Beslenmenizde olumlu değişiklikler yaparak ileriki yaşlarda oluşabilecek kanser, kardiyovasküler hastalıklar, şeker hastalığı, hipertansiyon, kemik erimesi gibi hastalıkların da oluşum riskini birlikte azaltıyoruz. Gelişen dünyada, değişen yaşam koşulları olumlu katkılarının yanında bazı olumsuzlukları da maalesef beraberinde getirmektedir. Tüm dünyada obezite sıklığı katlanarak artmaktadır. Dünyada 2005 yılında 400 milyon kişi obez iken, günümüzde bunun 700 milyon kişilere ulaştığı öngörülmektedir. Çünkü Günümüzde beslenme alışkanlıklarının hazır ve hızlı gıdaya yönelmesi, fast-food, poğaça, abur-cubur tüketiminin artması, çalışan anne sayısının artması ile evde pişen yemeklerin ihmal edilebilmesi obezitenin en büyük nedenlerindendir. Ordu Diyetisyen olarak bizlerin amacı sosyal yaşantınızdan uzaklaşmadan pratik ve alternatif yöntemler ile bundan sonraki hayatınıza yeni bir bakış açısı sağlayarak ruhunuzun istediği bedeni fiziğinize giydirmektir” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ve diğer davetlilerin katılımıyla açılış kurdelesi kesilerek, Ordu Diyetisyen Polikliniğinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Ordu Yorum

 

                 

 

Editör: Haber Merkezi