Ordu Üniversitesi(ODÜ), 2010/2011 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni yapıldı.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen “Mezuniyet Töreni”ne, Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkan Vekili Cengiz Okur, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürbüz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

ODÜ mezuniyet töreni, Ordu Üniversitesi bünyesindeki fakültelerin, sağlık yüksekokulunun ve meslek yüksekokullarının alfabetik sıraya göre tören alana davet edilmesi ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile süren törende, Ordu Üniversitesi 1’incisi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Buket Çelik, mezun öğrenciler adına konuşma yaparak, “Dolu dolu geçen 4 yılın ardından çantamıza attığımız bir dolu mutluluk bilgi, sevinç hüzün, kalplerimizde ise sevgi ile üniversitemizden ayrılıyoruz. Ordu Üniversitesi hayata atılırken burada hem teorikte, hem de pratikte edindiğimiz bilgilerle, tecrübelerle hem platformda Ordu Üniversitesinin adından söz ettirip, farkımızı ortaya koyacağımız” diyerek, kendilerini yetiştiren aileleri ile üniversite öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, “Bugün, hepimiz için çok önemli, gurur verici bir gün. Ordu Üniversitesi’nin dördüncü mezuniyet töreninde bir aradayız. Bu günün benim için de anlamı çok büyük. Ordu Üniversitesi Rektörü olarak mezuniyet törenimizde pırıl pırıl gençlerimizi görmek şahsım adına son derece onur verici.  Bu nedenle ben öncelikle geleceğe umutla bakan, yürekleri heyecanla atan gençlerimizi yetiştirmede emeği tartışılmaz olan kıymetli velilerimize ve değerli öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tabi ki göğsümüzü kabartan genç Ordu Üniversitesi’nin genç mezunlarına da ayrıca teşekkür ediyor, hepsini kutluyorum. Biliyorum ki onlar, Ordu ilini ve Ordu Üniversitesi’ni hayatlarında ayrı bir yerde tutacaklardır. Üniversitemize ilk geldikleri günü, bugün gibi hatırlayan genç mezunlarımız eminim ki mezuniyet törenleri ile birlikte,  arkadaşlarını, öğretim kadrolarını da hiç unutamayacaklardır. Bizler de yetiştirdiğimiz, hayata adım atmalarına vesile olduğumuz bu genç beyinleri hiç unutmayacağız. Başarılarını duydukça onlarla daha da gurur duyacağız” diyerek,  mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Rektör YARILGAÇ konuşmasında, ODÜ’de yıl içinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile üniversitenin kurulduğu günden itibaren yaşadığı hızlı büyüme sürecine de değindi.

ODÜ mezuniyet töreninde konuşan Vali Orhan Düzgün de, mezun olan öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak, “2006 yılında ülkemizin pek çok ilinde yeni üniversiteler kurulmuş ve bunlar arasında da Ordu Üniversitesi yer almıştır. Bugün, 10 bine yakın öğrencisi, 300 ün üzerindeki öğretim elamanı ile yüksek öğretim sistemimiz içerisinde Ordu Üniversitesi seçkin bir yer edinmiştir. Ordu Üniversitesi, 1.000 dönüme yaklaşan yerleşkesiyle Türkiye’deki üniversiteler arasında coğrafi bakımdan en güzel kampus alanlarından birisine sahip olarak, yüksek öğretimimize ve üniversite öğrencilerimize hizmet vermektedir. Üniversitemiz, gerek ilimizde gerekse de ilçelerimizde açılan ve bundan sonra açılacak olan yüksekokullar ve fakültelerle daha da büyüyecek ve ilimizin dört bir tarafında eğitim meşalesini yakmaya devam edecektir.” dedi.

Konuşmasını, mezun olan öğrencilerden, güzelliklerle dolu Ordu ilini unutmamalarını isteyerek sürdüren Vali Düzgün, “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Ordu’da geçirmiş olduğunuz güzel günlerinizi ve ilimizin sahip olduğu eşsiz güzellikteki coğrafyasını gittiğiniz yerlerde de tanıtmanızı ve Orduyu unutmamanızı istiyorum. Hepinizin mezuniyetinizi yürekten kutluyor, yarınların sizlere mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Kalabalık bir katılımla yapılan mezuniyet töreninde, Ordu Üniversitesi birinci, ikinci ve üçüncüsüne ‘Teşekkür Belgesi’ ve ‘Başarı Ödülü’ verildi. Ordu Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 1’incisi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Buket Çelik’e ‘Teşekkür Belgesi’ni Vali Orhan Düzgün, ‘Başarı Ödülü’nü ise Rektör Prof.Dr.Tarık Yarılgaç verdi.

Ordu Üniversitesi 2’ncisi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Öznur Erken’in ‘Teşekkür Belgesi’ni Belediye Başkan Vekili Cengiz Okur, ‘Başarı Ödülü’nü ise Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu verdi.

Ordu Üniversitesi 3’üncüsü Fen-Edebiyat fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cansu Yağcı’nın ‘Teşekkür Belgesi’ni Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürbüz, ‘Başarı Belgesi’ni ise Bölge İdare Mahkemesi başkanı Ayfer Buğur verdi.

Gurur dolu anların yaşandığı, mezuniyet töreninde ODÜ bünyesindeki Fakültelerin, Sağlık Yüksekokulunun ve Meslek Yüksekokullarının birinci, ikinci ve üçüncülerine, öğretim görevlilerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

Herkesin heyecanla beklediği kep atma anı ise, törene damgasını vurdu. Oluşan renkli görüntüler izleyenleri büyüledi.

Gelen üç komutun ardın, keplerini havaya coşku ile fırlatan öğrenciler, sevinç ve hüznü aynı anda yaşadı. Birbirlerine sarılan öğrenciler ayrıca törene katılan aileleri ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi