Bu yıl ilki kutlanan 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nde görevli usta öğreticiler,  Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve Fatsa İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semih Yazıcı ile birlikte  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ı ziyaret etti.

Belediye Meclis Salonu’nda Fatsa İle Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semih Yazıcı ve usta öğreticileri ağırlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Halk eğitimler, üretim merkezleridir”

Usta öğreticilerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Halk eğitim kurslarının  üreten,  çalışan kentlerin potansiyelini harekete geçiren dinamikler, el emeklerini kazanca dönüştüren merkezler olduğunu ifade ederek, kurum yöneticilerinin ve usta öğreticilerin Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı kutladı.

“Halk eğitim merkezlerinin önemi her geçen gün artmaktadır”

Üreten belediyecilik anlayışıyla her zaman üreticilerin arkasında olduklarını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ İnsanoğlunun sürekli öğrenme çabası bitmez tükenmez bir olgudur. Eğitim herkes içindir ve asla bunun bir zamanı, dönemi yoktur.  Bu sebeple, halk eğitiminin, eğitim sistemi içerisindeki önemi bir hayli artmıştır. Halk eğitim merkezleri,  bilgi ve becerilerin öğrenildiği, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağladığı,  meslek edindirip, meslekte yükselmeye faydalı olan dersliklerdir. Aynı zamanda bu kurslar, yetişmiş işgücü olarak kalifiye eleman talebini karşılaması bakımından da çok önemlidir.” dedi.

“Kadın istihdamıyla yıllık 250 kişi tekstilde iş sahibi olacak”

Nitelikli insan gücünün önemi ile istihdam olgusunu öne çıkardığını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,   “ Japon Türk ortaklığı ile Fatsa’da ‘Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ kapsamında,  çağın gerektirdiği modern eğitim atölyesi inşa çalışmalarına başladık. Belediyemizin sahibi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin paydaş olduğu proje kapsamında,  yıllık 250 kişi tekstil sektöründe iş sahibi yaparak kadın istihdamının sürdürülebilir olmasına destek sağlayacağız. Hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kişiler için iş fırsatı oluşturacağız.” diye konuştu.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan görüşmenin sonunda ziyaret anısına Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a tablo hediye edildi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi