“Kentimi ve Kendimi Tanıyorum” projesi kapsamında ilk olarak Aybastı’dan gelen öğrencileri ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri Altınordu ilçesinde misafir etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Ordu’nun 19 ilçesinde bulunan 12-17 yaş aralığındaki 60 öğrenci belirli günlerde öğretmenleri ile birlikte alınarak şehrin tarihi ve turistlik yerlerini yakından görme fırsatı elde edecek.

60 öğrenciye gezi

İlk olarak Aybastı ilçesi ile projeyi hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Aybastılı öğrencilere gezi programı düzenledi. Öğretmenleri eşliğinde ilçelerinden alınan 60 öğrenci Ordu Üniversitesi’ni, Fındık Müzesi’ni, Ordu Büyükşehir Belediyesi Binası ve Sanat Galerisi’ni, Büyükşehir Belediyesi Kültür Otağı’nı, teleferik hizmeti ile Boztepe’yi ve ters evi gezme imkânı bularak unutulmaz bir gün yaşadılar.

“Ordu’yu siz yöneteceksiniz”

Öğrencilerin gezi kapsamında ilk durakları ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, oldu. Bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaşan Başkan Güler, “Nasıl ki bu görevi biz başkalarından devraldıysak, bizler de size devredeceğiz, siz de çocuklarınıza. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni daha iyi bir noktaya götüreceğiz” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi