Altınordu Belediyesi, Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde sürdürülen ‘Sıfır Atık’ hedefiyle çevreci uygulamalarına ve sosyal farkındalık çalışmalarına devam ediyor.  Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içinde atıkların kontrol altına alınması hedefleri doğrultusunda gelecek nesillere temiz ve gelişmiş Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını amaçlayan Altınordu Belediyesi toplumda çevre duyarlılığını bilince ve yaşam biçimine dönüştürecek sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekiyor.

 

 İlçe genelinde okullar arasında düzenlenen yarışmalarla geleceğimiz olan çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan Altınordu Belediyesi, çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara yaşanabilir dünya bırakılması adına tüm kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda TÜBİSAD ve TAP ile iş birliği yapan Altınordu Belediyesi ilçe genelinde düzenlediği ‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Toplama’ ve ‘Okullar arası Ödüllü Atık Pil Toplama’ yarışmaları ile farkındalık oluşturdu. Yaklaşık 6 ay süren yarışmalarda öğrenciler okullarını birinciliğe taşımak için atık elektronik eşya ve pillerin toplanması için yoğun çaba gösterdiler. Yarışmaların sona ermesi ile ödüller sahiplerini buldu.

Altınordu Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen tören ile yarışmalarda dereceye giren okullar ödüllerini Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt’un elinden aldı. Altınordu Belediyesi ve TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) iş birliği ile düzenlenen “Okullar AEEE Topluyor” yarışmasında 842 kg atık toplayarak Gerce Şehit Bülent Demirkaya İlkokulu ödül kazandı.  

“Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında ise iki okula ödül verildi. 296,06 kg atık toplayan Altınordu İlkokulu birinci olurken Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi ise 51,5 kg atık toplayarak ikinci oldu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi