2021-2022 sezonunu önce Mahalli Erkek Basketbol Ligi’nde namağlup bitiren ardından Bölgesel Basketbol Erkekler Ligi’nde sezonu 8.sırada tamamlayan Ulubey Ohtamış Spor’da sportif başarılara rağmen özellikle mali anlamda zorlandıklarını Başkan sezon sonunda açıklamıştı. Yeni sezonda yeni bir yapılanma ile sezona gireceklerini açıklayan Başkan Abdülaziz Sönmez’in açıklamalarından bir ay sonra kongre kararı alınırken, 7 Aralık'ta Genel Kurula gidilecek.

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Ulubey Ohtamış Erkek Basketbol Takımı'nda Kulüp Başkanı Abdülaziz Özen ise yapılacak kongrede aday olmayacağını belirledi. Özen, konu ile ilgili olarak kulübün sosyal medya hesabından şu metni paylaştı:

''Ulubey Ohtamış Spor Kulübü, bir il, bir ilçe, bir kurum ya da bir iş adamının desteklediği bir spor kulübü değil,  bir köyün spor kulübüdür. Ulubey Ohtamış köyünün kurduğu basketbol takımı, özellikle Ordu ilimizin yıllarca eksiklğini hissettiği BASKETBOL branşında geçen yıl çok büyük bir başarı hikayesi yazdık.
Özellikle maddi imkansızlıklara rağmen Ordu İl Şampiyonluğu, Bölgesel ligde Karadeniz grubunda birinci, play off turunu geçerek Balıkesirde düzenlenen Türkiye finallerine adımızı yazdırdık. Türkiye Basketbol Federasyonu 2. Lig için katılım davetiyesi almamıza karşılık ekonomik nedenlerden dolayı gidemedik.
Türkiye finalleri sonrası, klüp olarak önemli bir karar alarak yerel ve bölgesel amatör ligde mücadele etmeyi, profesyonel liglerde para harcama yerine Ordu'lu gençlerimize şans tanıma, yetiştirme ve spora kazandırmayı kendimize hedef olarak seçtik. Yetiştirdiğimiz yetenekli gençleri üst liglerdeki profesyonel takımlara göndermeyi panlıyoruz. Yeni yapılanma sürecinin başlatılması için daha önce olağanüstü genel kurul kararını kamuoyu ile paylaşmıştık. 07 Aralık 2022 tarihinde genel kurula giderek Ulubey Ohtamış Spor Kulübünün yönetimini oluşturacağız. Ohtamış Mahallesi Derneği Başkanlığı ve bir çok sivil toplum kuruluşu platformlarında görevlerim olması nedeniyle şahsım olarak genel kurulda başkan adayı değilim. Ulubey Ohtamış Spor Kulübünün böylesi önemli bir projesini daha yukarıya taşıyacak önemli bir ekip oluşturulmalı, yeni vizyon ile yeni bir başkan seçmeliyiz.
Yönetim Kurulu başkanlığını bırakmam konusunda yönetim kurulumuz beni anlayış ile karşıladı fakat yeni oluşturulacak kulüp yönetiminde yer almamı ve idari menejer olarak katkı sağlamamı istediler. Bende bu onurlu görevi kabul ettim. Yeni dönemde başkan değil yönetici olarak görev alacağım. Ulubey Ohtamış Spor Kulübü için yepyeni bir dönem başlıyor.Kulüp Başkanlığı konusunda çok önemli bir isim üzerinde yönetim kurulu olarak uzlaştık. Kendisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Pozitif yönde görüşmeler ilerliyor. Genel kurula tek liste olarak gideceğiz. Çok güçlü bir isim Ulubey Ohtamış Spor Kulübünün başkanı olacağını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Şahsım olarak bundan sonra daha çok Ohtamış Mahallesi Derneği çalışmalarına fazla ağırlık vereceğim. Ohtamış mahallesinin potansiyelini hep birlikte ortaya çıkartacağız.''

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi