Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor! Bu ülkede aileler çocuklarının beslenme çantasına bir kuru ekmekten başka bir şey koyamaz halde! Bu ülkede öğretmenler derslerde açlıktan bayılan, hastalanan çocuklar olduğunu anlatıyor! Bu ülkede uzmanlar yetersiz beslenme yüzünden milyonlarca çocuğun sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu bilimsel çalışmalarla ortaya seriyor.” diyerek, aylardır ülkenin dört bir yanında okul okul, sokak sokak yürütülen kampanyalarda vurgulanan talebe olumlu yanıt verilmesini istedi.

Önergeler ret edildi, bütçeye konulmalı

Kaya, “ Okullarda öğrencilere devlet eliyle sağlıklı yemek verilmesi talebi halkın geniş kesimleri tarafından sahiplenildi. Konuyu gündem etmeyen gazete, televizyon kalmadı. Muhalefet milletvekilleri soru önergeleriyle, kanun teklifleriyle talebimizi mecliste gündeme getirdi. Ve bu önergeler AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Soruyoruz; çocukların açlığından daha önemli ne olabilir? Soruyoruz; devlet çocukların sağlığını güvence altına almayacak da ne yapacak? Belediyeler devreye girdi, yasakla karşılaştılar. Öğrencilerimiz aç olarak derslere girmesi engellenmelidir.” dedi.

Taciz ve tecavüzü olağanlaştıramazsınız

Son günlerde gündem olan 6 yaşında çocuğun evlendirilmesi olayına da değinen Kaya, “İktidarın eğitim ve sosyal yaşam politikaları sonucu cemaat örgütlenmesiyle 6 yaşında çocuklarımız bile evlendirilir duruma gelindi. Şiddetle kınıyoruz. Kadınlarımızı, çocuklarımızı rahat bırakın. Kurtuluşun laik, demokratik, parasız bir eğitimin güvencesi olan demokratik halk iktidarında olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi