AKP’li vekilin açıkça yalan söylediğini belirten CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fotoğraf da göstererek konuşmasında şunları ifade etti:

“Biraz önce burada AKP'li hatibin söylediği "Bizim dönemimizde yapılan hastaneler depremde zarar görmedi." sözü külliyen yalandır. İşte, bakın, kendi çekimlerim; bu, Antakya'daki Araştırma Hastanesinin gündüz ki görüntüsü, şu da gece ki görüntüsü. Gidip burada tedavi olmak ister mi? Başka da bir sürü hastane var. Dahası da, İstanbul Kağıthane Hastanesi 2006'da yapılmış, kendiniz boşaltmadınız mı depreme dayanaksız diye? Antakya Hastanesi de 2016'da yapıldı. Ha "Bu hastane tam çökmedi." onu diyorsan, zaten şehir hastanelerinde “çökme olayı” depremden daha önce başladı, daha inşaat aşamasında milletin parasına çökmeye başladınız, hâlâ da çökmeye devam ediyorsunuz.

Şu ana kadar 50 bin insan, 50 bin canımızdan olduk, siz hâlâ helallik almaya kalkıyorsunuz. Ölüler helallik vermez, hükûmetler de helallik almaz, hükûmetler gereğini yapar, hesap verir. Yirmi yıl önce "Kader deyip kurtulamazsın." diyen Erdoğan, şimdi kendisi "kader" deyip kaçmaya çalışıyor. Bu deprem asrın felaketi olabilir ama bu asrın diğer bir felaketi de sizlersiniz. Bu depremin adı "48 saat depremi"dir. Depremi 70 saniyeden 48 saate uzatan da bu Hükûmetin aciz tutumudur. Kırk gün olmuş; hâlâ barınma sorununu halledemeyen Hükûmet olur mu?” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi