12 Haziran 2014 tarihinde Fatsalılar, “Artık Şeymalar ölmesin!” sloganlarıyla Dolunay Kavşağı’nda eylem yapıp yolu kapatarak kavşakların düzenlenmesi için yetkilileri göreve davet etmişti. Geçtiğimiz günlerde ise CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam da Dolunay Kavşağı’yla ilgili önlem alınmamasıyla ilgili bir açıklama yaparak tepki göstermişti.

Dün de insanlara çevresinde görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan ve küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası sitesi ve projesi olan change.org’da Elif Zülal isimli bir vatandaş imza kampanyası başlatarak bir gün içinde 356 destekçiye ulaştı.

Başlatılan kampanyada şu ifadelere yer verildi: “Ordu’nun Fatsa ilçesinde oldukça işlek olan ve Karadeniz Sahil Yolu güzergâhında bulunan Dolunay Kavşağı insanlara mezar oluyor. Sadece bir ayda bile 4 kaza oldu ve bir kişi yaşamını yitirdi. Kavşağın 100 metre ötesinde keskin viraj bulunmakta, kavşağın bulunduğu güzergahta şehir içi hız kuralları uygulanmadığı ve denetlenmediğinden kazalar sıklıkla yaşanmaktadır. Bu kazalar kavşakta trafik ışıkları olmadığı için yaşanıyor. Lütfen bu kampanyayı imzala; kavşağa trafik ışığı konsun, kavşak çocuklarımıza mezar olmasın!” Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi