Öğrencilerin de katılımıyla saat 13.00- 15.00 saatlerinde gerçekleştirilen 'Yaya Geçidi Nöbeti’  uygulamasında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaya Öncelikli” yıl olarak ilan edildiğini ve uygulamanın 6 Şubat 2019 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

 

Vali Yavuz, sürücülerin yayalara saygı göstermesi konusunda uyarıda bulunarak, yaya önceliği uygulamasıyla yaya ölüm oranlarında ciddi bir azalma olduğuna dikkat çekti.

 

Yayaların karıştığı kazalarda bu kampanyadan sonra ciddi bir düşüş olduğunu belirten Vali Yavuz; “Dolayısıyla doğru bir adım attığımızı görüyor ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle özellikle basın mensuplarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve en önemlisi geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize, çocuklarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımızın anne ve babalarını ikaz etmelerini, trafik kurallarına uymalarını özellikle istirham ediyoruz. Malum olduğu üzere trafik denetimlerimizi artırmış bulunuyoruz. Hız denetimleri başta olmak üzere trafik kurallarına uymamaları özelliklede alkol ve uyuşturucu madde kullanan sürücülerin men edilmesi hususunda özellikle yoğun bir mesai harcıyoruz.  Bu vesileyle emniyet ve jandarma birimlerimize trafik ekiplerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Altaş

 

Editör: Haber Merkezi