Liderliği rakiplerine kaptırmamak için sahaya mutlak 3 puan hedefiyle çıkacaklarının altını çizen Teknik Direktör Ersin Aka, “Bazı maçlar final niteliğindedir. Aslında o maçta aldığınız 3 puan ile başka bir maçta aldığınız 3 puan arasında pek fark olmaz ama bu maç öyle bir maç olmayacak. Gerçekten ilk defa rakibimiz bu kadar çok ümitlendi. O yüzden bu hafta çok önemli bir maç çıkacağız” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu hafta sonu karşılaşacağı takipçisi Orduspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Liderliği rakiplerine kaptırmamak için sahaya mutlak 3 puan hedefiyle çıkacaklarının altını çizen Teknik Direktör Ersin Aka, “Bazı maçlar final niteliğindedir. Aslında o maçta aldığınız 3 puan ile başka bir maçta aldığınız 3 puan arasında pek fark olmaz ama bu maç öyle bir maç olmayacak. Gerçekten ilk defa rakibimiz bu kadar çok ümitlendi. O yüzden bu hafta çok önemli bir maç çıkacağız” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grupta hafta sonu Mersin’de final niteliğinde bir maç oynanacak. Geçtiğimiz hafta İstanbul deplasmanında patates tarlasını andıran zeminde oynanan maçta İDAŞ Çatalcaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara alan grup lideri temsilcimiz Mersin İdman Yurdu, hafta sonu oynayacağı 52 Orduspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Çatalca mağlubiyetinin ardından yakın takipçisi Orduspor ile arasındaki puan farkı 2’ye inen Mersin İdman Yurdu’nda hedef mutlak galibiyet. Kırmızı Lacivertli temsilcimiz taraftarının önünde oynayacağı bu maçı kazanması halinde puan fark yeniden 5’e çıkacak. Kaybetmesi durumunda ise liderliği rakibine devredecek. Hatırlanacağı üzere iki takım geçtiğimiz sezon da aynı grupta yer almış ve temsilcimiz Plaf-Off yarı finalinde rakibini eleyerek finale çıkmış ve finalde Fethiyespor’a penaltılarda yenilerek 2. Lige çıkma şansını kullanamamıştı.

“Final gibi maç olacak”

Ligde oynadıkları her maçın çok önemli olduğunun altını çizen Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Bu anlamda 2. Sırada bulunan 52 Orduspor ile hafta sonu yapacağımız maçın önemi Çatalca maçı yenilgisi sonrası aradaki puan farkının ikiye düşmesi nedeniyle bir tık daha arttı. Takımımızın 15 haftadır bir liderliği var. Son Çatalca maçından önce bir açıklama yaparak her maçımızın çok zor geçeceğini ve Çatalca maçının hem saha hem iklim şartları nedeniyle ve pozisyonumuzdan dolayı bütün rakiplerimizin bize bır tık daha motive olduğundan bahsetmiştim. Bizim kolay maçımız olmayacak. Her maçımız böyle geçecek. Ancak bazı maçlar vardır sezonda finaldir. Final gibi bakılır. Aslında o maçta aldığınız 3 puan ile başka bir maçta aldığınız 3 puan arasında pek fark olmaz ama bu maç öyle bir maç olmayacak. Gerçekten ilk defa rakibimiz bu kadar çok ümitlendi. O yüzden bu hafta çok önemli bir maç çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Kendimizi taraftara affettirmek istiyoruz”

Zorlu maçta en büyük kozlarının taraftarlar olacağını vurgulayan Aka, “Taraftarlarımız bize her zaman destek veriyorlar. Bu hafta onları üzdür. Ta oralara kadar kilometrelerce yol kat edip gelerek bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onları üzdüğümüz için üzgünüz. Anca bu hafta onu telafi edeceğiz ve kendimizi onlara affettireceğiz. Tüm taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Mersin’e ve Mersin İdman Yurdu camiasına yakışan o yapacakları organizasyonlarla, duruşları, davranışları ve tezahüratları ile bize çok büyük katkı sağlayacaklardır. Hepsini tribüne bekliyorum” dedi.

 “Zorlu maçta sabırlı olmalıyız”

Mersin İdman Yurdu’nun tecrübeli kanat oyuncusu Volkan Okumak ise, “Hafta sonu kendi sahamızda çok zorlu bir maça çıkacağız. Takipçimiz Orduspor puan farkını ikiye kadar indirdi. Lig uzun bir maraton. Bu maratonda puan farkları açılır, kapanır ama bazı maçlar final niteliği taşır. İşte Ordu maçı da bizim için final maçı niteliği taşıyor. Maçta çok sabırlı olmamız lazım. Gol gecikse bile sabırla gole gidecek tuğlaları döşememiz lazım. Bu konuda taraftarlarımızın da bizimle birlikte bu sabrı taşıyıp bize destek olmaları lazım. Çünkü onların desteğine çok ihtiyacımız olacak. Ligin ikinci yarısına belki iyi başlayamadık ama çok iyi bir kadroya sahibiz. Çok kaliteli isimlerden oluşan bir futbolcu topluluğuyuz. Bu maçta da kalitemizi ortaya koyup rakibimizi mağlup ederek puan farkını yeniden açmak istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi