Musabaşoğlu; “Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyor ya da şiddete maruz bırakılıyor. Kadınlar ve çocuklar tacize ve tecavüze uğruyor. Kız çocukları erken yaşta evliliğe zorlanıyor, eğitim hakları gasp ediliyor. Kadınların ev içi emeği küçümseniyor, göz ardı ediliyor. Dışarıda da kadınların siyasi temsiliyeti önemsenmiyor ve geri plana itiliyor. AKP Hükümeti ve onun uzantıları da kadınların ve çocukların haklarını ve yaşamlarını koruma altına almak için kılını bile kıpırdatmıyor.

Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, biz kadınlar, yılın her günü, günün her saati korkmadan, çekinmeden “aman başıma bir şey gelir mi” diye düşünmeden sokaklarda, bahçede, işyerlerinde, meydanlarda, siyasette, okullarda eşit bir şekilde, ayrımcılığa maruz kalmadan var olabilmek için mücadele ediyoruz.

Biz kadınlar; çalışma alanında, siyasette, eğitimde ve hayatın her alanında ayrımcılığa maruz kalmadan daha görünür ve daha güçlü olmak için çalışıyoruz. Biz kadınlar; kıyafetimizin, kahkahalarımızın, konuşmamızın, yaşam tarzımızın mesele edilmediği bir toplumu birlikte kurmayı hedefliyoruz. Bu mücadeleyi kazanacağız. Kadınıyla, erkeğiyle daha özgür, eşit bir toplum için, yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi