Eski AKP’li isimler Ertuğrul Yalçınbayır, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Ertuğrul Günay, aralarında gazeteci, polis ve yargı mensuplarının da bulunduğu 200 kişinin tutuklanmasının Türkiye’yi yalnızlaştıracağını vurguladı.

Hukuksuz operasyonları önceden haber vermesiyle tanınan Twitter fenomeni Fuat Avni’nin, gazeteci, savcı, hâkim ve polislerden oluşan 200 kişinin gözaltına alınacağını iddia etmesi Ankara’yı ayağa kaldırdı. AKP’nin kurucu kadrosunda yer isimler  ile muhalefet, Zaman, Samanyolu ve Taraf gibi özgür medyanın kaleleri olan yayın organlarının mal varlığına el koymayı da içeren böyle bir planı, ‘çılgınlık ve akıl tutulması’ olarak değerlendirdi. AKP’de uzun süre bakanlık yapan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iddiaları, ‘hukuksuzluğun geldiği son nokta’ olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini dokunulmaz kılmaya çalıştığını belirten Günay, “Hukuksuzluk Türkiye’de bir yol oldu. Haram sevap oldu, sevap haram oldu. Hukuk dışılık gündelik hayatın olağan işleyişi haline geldi. Bunların hepsi bir gözdağı. Aslında her çevreye bir gözdağı ama bu gözdağı umuyorum ki ters teper ve toplum seçimden yine Erdoğan’ın istediğine benzer bir sonuç çıkarsa hangi felaketle karşı karşıya kalacağını anlamaya başlar” dedi.  Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi