OTSO Başkanı Servet Şahin, yapımı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla Ordu’nun hak ettiği yere geleceğini belirterek, siyasi anlamda ilk defa bu kadar güçlü olunduğunu ifade etti.

Ordu’nun büyükşehir olmasıyla beraber, beklentilere cevap verildiğini belirten Şahin; “Son 2 yılda 4 tane büyük seçim geçirdik, aslında bu yıllar yatırım yılları değildi. Buna rağmen  büyükşehir olunmasıyla beraber beklentilerimize cevap verildi. 2015’te son 50 yıllık hayalimiz olan havalimanımız açıldı. Bitmesi beklenen fakat önümüzdeki yıla sarkan Karadeniz-Akdeniz yolu bir diğer önemli yatırımımız. Bu yol Ordu’yu bütün bölgelere yaklaştırmış olacak. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle ihracat yapan şehirler açısından bu yol tüm işleri biraz daha kolaylaştırırken, Ordu’ya da ekonomik anlamda büyük getirisi olacak. İhracattaki en büyük gider işçi ve nakliye gideri. Nakliye giderinden büyük tasarruf sağlanmış olacak. Ordu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir başbakan yardımcısı çıkarıyor. Bu, Ordu için gerçek bir şans. Numan Kurtulmuş ayrıca ekonomiyi de çok iyi biliyor. Bu anlamda daha çok istekte bulunmamız, yönlendirmemiz lazım.” dedi. 

“Fındık 20 TL olmalı”

2015’te Ordu’nun adeta atağa geçtiğini ifade eden Şahin; “Üniversitemiz 20 öğrenci kapasiteli bölgenin en iyi üniversitelerinden biri olmaya aday. Eğitim kadromuz da çok iyi. İnanıyorum ki bir kaş sene içinde Ordu Üniversitesi Türkiye’de tercih edilen okulların başında gelecektir. Fındığımız da bu sezon en büyük ihracat rakamlarını gördü. 3 milyar dolar döviz girdisi sağlandı. Ürettiğimiz fındığı Ordu limanlarından ihraç edebilirsek, fındığımızın hak ettiği değeri elde edebiliriz. Fındık kabuklu olarak 20 TL’yi bulursa ihracat rakamlarının daha çok olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“Borsa ve lisanslı depo 2016’da gerçekleşmeli”

2016 yılında yatırımların katlanarak artmasını beklediklerini ifade eden Şahin; “Önümüzde herhangi bir seçim yok. Fındığımız, balımız gerçek değerini bulduğunda yolumuz daha da açık olacak. Bu zamana kadar balı teneke ile, fındığı çuval ile sattık. Artık bunları paketleyerek ve gerçek değerinde satmamız lazım. Çünkü bunlar çok değerli ürünler. Fındığın 20 TL altında satılması üreticiye günahtır. Leblebinin 20 lira olduğu bir yerde fındık 20 liranın altında satılıyorsa fındık piyasasını düzenleyecek bir kuruluşa ihtiyacımız var demektir. Lisanslı depoculuk ve ürün borsası muhakkak 2016’da hayata geçmeli.”şeklinde konuştu.

“Siyasi gücü kullanmalıyız”

“En uzun sahillerden birine sahibiz ama hala bir konteyner ve kruvaziyer limanımız yok.” diyen Şahin, liman konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, şöyle devam etti; “ Siyasi olarak güçlüyüz. Tüm Ordulu siyasetçilerimize bu isteğimizi her defasında iletiyoruz. Bunlar Ordu’nun önünü açacak yatırımlardır.  Bir konteyner ve kruvaziyer limana mutlaka sahip olmalıyız. Eğer biz bir turizm şehri isek, Sarp Demir Yolu Ordu-Giresun hattından da geçmeli. Sanayiciler olarak 2016 yılından beklentilerimiz Ordu’nun hak ettiği noktaya ulaşması.”
Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi