2021-2022 sezonun başından bu yana Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun üzerinde çalıştığı konu olan saha komiserleri ve sağlıkçıların ücret arttırımı sonuçlandı. Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yaptığı açıklamada bu konuyu açıkladı.

Yapılan açıklamada:  ''TASKK Genel Başkanımız Ali Düşmez’in gayretleri sonrasında Amatör futbol sahalarımızda görev yapmakta olan Saha Komiseri ve Sağlıkçılarımızın ücretlerine yüzde yetmişe varan oranda iyileştirme yapılmıştır. Uzun zamandır planlanan düzenleme sonrasında Saha Komiserlerimizin maç başı ücretleri yerel lig müsabakalarında 60 TL, Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ise 80 TL’ye çıkartıldı. Sağlıkçılarımızın müsabakalardaki ücretleri 65 TL olarak güncellenmiş oldu.''ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Metin Kır ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yıllardır iyileştirmesi düşünülen Saha Komiseri ve Sağlıkçılarımızın müsabaka ücretlendirilmesi Genel Başkanımız Ali Düşmez’in Türkiye Futbol Federasyonunda yapmış olduğu girişimler sonrasında neticelenmiştir. Bu oluşumun önemli paydaşlarından olan Saha Komiseri ve Sağlıkçılarımızın ekonomik şartlarının iyileştirilmeye gidilmesi bizleri de mutlu etmiştir. Zor şartlarda görevlerini yapmaya çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu değişikliğin hayırlı olmasını dilerim. Bu vesileyle düzenlemede emeği geçen Genel Başkanımız Ali Düşmez’e Saha Komiseri ve Sağlıkçılarımızın adına teşekkür ederiz.'' dedi.

SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM

Editör: Haber Merkezi