Türkiye Ligi’nde son yıllarda ortaya çıkan Belediye destekli takımların başarısı, Ordu’da 2017-2018 sezonunda tavan yaptı. Ordu’yu profesyonel futbol liginde temsil eden Yeni Orduspor, Bölgesel Amatör Lig’de Fatsa Belediyespor ve Ünye 1957 Spor, Ordu 1.Amatör Lig’de ise Altınordu Belediyespor, Kumru Belediyespor ve Ulubey Belediyespor herkesi heyecanlandırdı.
Türk futboluna bir dönem damgasını vurmuş olan, şimdilerde ise ayakta kalma savaşı veren 51 yıllık Orduspor ise belediye takımlarının sahip olduğu maddi destek ve tesis imkânından yoksun şekilde sezonu -1 puanla bitirerek 1.Amatör’e düştü.

Yeni Orduspor


Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son 2 sezondur verdiği müthiş destek ile geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’de büyük paralar harcayarak rahat bir şekilde şampiyonluk sevinci yaşayan Yeni Orduspor, yeni sezonda ise Ordu’yu profesyonel ligde temsil eden tek kulüp. Sezon başında Güzelorduspor olan adı Yeni Orduspor olarak değişirken, maddi olarak kaynaklarında herhangi bir değişim olmadı ve ilk sezonlarında şampiyonluk için güçlü bir kadro kuruldu. Yeni Orduspor, ligde 52 puanla 5.sırada yer alıyor.

Fatsa Belediyespor


BAL’da geçen sezon lige damga vuran Ordu temsilcisi Güzelorduspor’un ardından bu sezona da Fatsa Belediyespor damga vurdu. BAL tarihinde ligde aralıksız mücadele eden ender takımlardan birisi olan Fatsa Belediyespor, sezona teknik direktör Can Güven ile devam ederken, kadro kurma konusunda ise geçmiş sezonlara oranla ligin gedikli oyuncularına yöneldi. Fatsa Belediyesi’de sezonun formda takımlarına desteklerini esirgemedi.

Ünye 1957 Spor


Profesyonel liglerde Ünyespor olarak mücadele ettikten sonra Ordu Amatör Lig’e düşen Ünye ekibi, Ünye Belediyespor ile birleşerek adını Ünye 1957 Spor yapmıştı. Ünye Belediyesi ile birleştikten sonra güçlenen Ünye 1957 Spor, geçen sezon şampiyon olarak BAL’a yükselmişti. Bu sezonda da yaptığı transferlerle profesyonel lige tekrar dönmek isteyen Ünye 1957 Spor, ligi 2.bitirdi.

Altınordu Belediyespor



Ordu 1.Amatör Lig’de yıllardır şampiyonluk şansını finalde kaybeden takım olan Altınordu Belediyespor, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın İzmir ekibi Altınordu Futbol Kulübü projesini uygulamak için tarihi bir anlaşma imzaladı. Özellikle Play-Off maçları öncesindeki haftalarda kesenin ağzını açarak yaptığı transferlerle şampiyonluk isteğini herkese belli eden Altınordu Belediyespor şampiyonluğunu ilan etti.


Kumru Belediyespor



Sezon başında başkanlığa Ahmet Karaoğlanoğlu’nun gelmesiyle birlikte iyi işler yapmaya başlayan Kumru Belediyespor, sezonun son maçına kadar adından söz ettirmeyi başardı. Altınordu Belediyespor ve Ulubey Belediyespor’un ardından ligi 3.bitiren Kumru Belediyespor, Play-Off sonrasında finale kalırken, finalde ise kaybeden taraf oldu.


Ulubey Belediyespor



Ordu 1.Amatör Lig’de yarı finale kalan 4 takımdan birisi olan Ulubey Belediyespor, ligde normal sezonu şampiyon tamamlarken herkesi mutlu etmişti. Teknik Direktörlük koltuğunda Ordu’nun tanıdığı isim olan Memiş Özata’yı oturtan Ulubey Belediyespor, Play-Off yarı finalinde Kumru Belediyespor’a elenerek hayal kırıklığı yarattı. ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ /ÖZEL
Editör: Haber Merkezi