Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, CHP parti meclisi üyeleri ve partililer; parti binasında geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında görüşülen Durugöl ile ilgili durumun değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Kendi bildiklerini okudular!

Başkan Atila Şahin, yapılan tüm uyarılara rağmen Büyükşehir Belediyesinin yine kendi bildiğini okuduğunu ifade ederek; “Ordu’da Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken 1/5000’lik imar planı ve ilçe belediyesinin yetkisinde olan Altınordu Belediyesinin yapması gereken 1 /1000’lik uygulama imar planını ve buna bağlı olarak plan notlarını hepimiz merakla bekledik. Altınordu Belediyesinde meclis üyelerinin önce imar komisyonunda ve daha sonra mecliste oy birliği ile geçirdikleri bir 1/1000’lik plan var. Ancak bu plan biz her ne kadar çok mükemmel olduğunu iddia etmesek de 1/5000’lik planın garabetini bir şekilde ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışmaydı. Ancak bunu bile beğenmeyip kendileri doğrudan doğruya yetki aşımı yaparak, büyükşehir imar planı yaptı. Kelimenin tam anlamıyla aslında rant planı yaptı. Bu 1/1000’lik imar planında da bunu bir kere daha gösterdi. Yapılan bütün uyarılara rağmen yine kendi bildiklerini yaptılar ve ortaya ne olduğunu belli olmayan ucube bir plan çıktı.” Dedi.

Durugöl yeşil kalmalı!

Yapılan bu imar planıyla ilgili en çok merak edilen yerin Durugöl olduğuna dikkat çeken Şahin; “Büyükşehir Belediye Başkanı Güler daha önce toplanan 110 bin imzanın gereğini yerine getirecekse, imar namusum dediği için söylüyorum gerçekten namusunu koruyacaksa, herkesin beklediği Durugöl’ün yeşil alan ve rekrasyon alanı olarak kalmasıydı. Bu konuyla ilgili Mimarlar Odası da bir çalışma yapmıştı ve hepimiz bu çalışmaya evet demiştik. Durugöl ile ilgili alan yapılan çalışmada da görüldüğü üzere bu alan tümüyle yeşil alan olarak kalsa hangimiz yetkililere teşekkür etmeyiz.” Diye konuştu.

Yüksek kat verilecek!

Durugöl ile ilgili soru işaretlerinin net bir şekilde aydınlatılmadığını söyleyen Şahin; “Çok şiddetle karşı çıktığımız ancak bir önceki dönem belediye başkanının şehrin böğrüne sapladığı stadı ortadan kaldıracak bir çalışma açıkçası bekliyoruz ancak dün yapılan mecliste bir taslak proje sunuldu. Bu projede şöyle bir söz söylendi. Biz arsanın yaklaşık yarısına yakın bir kısmını koridor halinde ayıracağız ancak bu yeşil alanın kullanımı kamuya mı terkedilecek yoksa arsanın sahibine mi bırakılacak belli değil. “Arkaya bir beton kütle çok yüksek katlı olmayacak ancak, stadın da görüntüsünü kapatacak bir şekilde” denilen cümleden anlıyoruz ki aslında yüksek bir kat verilecek. Şimdilik, biz Durugöl’ü kurtardık diye bir algı yaratılıyor. Ordu halkı kandırılıyor. Büyükşehir belediye başkanına sesleniyoruz burayı tamamıyla yeşil alan olarak komisyonda değerlendirsinler.” şeklinde konuştu.

Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in yapılan meclis toplantısına katılmamasını da eleştirdi. Şahin; “Yaptığınız plana sahip çıkarak, bu önerilen planı reddetmeliydiniz.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi