21 Eylül 2021 tarihi itibariyle Türkiye genelinde en az iki doz aşı olanların oranı %68,53, Ordu’da ise %75,3 olarak kayıtlara geçti. Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, en az iki doz aşı olanların oranlarının yer aldığı ve Türkiye genelinde yedinci sırada olduğumuz tabloyu değerlendirdi.

Kasapoğlu, “Biz zaten en az iki doz aşılamada iyi durumda olduğumuzu biliyorduk. Diğer illerimizle kıyaslanınca tabloyu daha net görme imkânımız oldu. Bu tabloda emeği geçen herkese, mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Aşının covid-19 salgınıyla mücadelede en etkili silah olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Hastanede yatanların %89’u, yoğun bakımda tedavi görenlerin %96’sı, vefat eden vatandaşlarımızın da %95,7’si aşısız veya eksik aşılı olduğu göz önünde bulundurulursa aşının etkisini daha net görülebilir. Aşısını tamamlamayan tüm vatandaşlarımızı bir an önce aşılarını yaptırmaya davet ediyorum.” dedi.

Yüz yüze eğitime başlanması ile beraber 12 yaş üstü vatandaşlarımızın da aşılanmaya başladığını söyleyen Kasapoğlu, “Yüz yüze eğitime başlamak ve bunu devam ettirebilmek tüm ülkemiz için çok önemli, yüz yüze eğitimin devamlılığı noktasında Sayın Vali Tuncay Sonel’in öncülüğünde, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 12 yaş üstü yavrularımızın aşı olmaları bizler için çok önemli, tüm velilerimizin bir an önce çocuklarına aşı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle 18 yaşından küçük yavrularımızın veli onayı ile aşı olabildiğini belirtmek istiyorum. Anne veya baba e-nabız sistemi üzerinden bakmakla yükümlü olduğu çocuğuna aşı onayı vererek, sağlık kurumlarımızda aşı olmasını sağlayabilir. Bu veya koronavirüs ile ilgili başka konularda yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımız 0452 223 12 88 numaralı Covid-19 danışma hattımızı arayabilir, sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir.” dedi.

Ordu’nun en az iki doz aşı oranında Türkiye’de ilk sırada olması için gayret ettiklerine değinen Kasapoğlu, “24 Ağustos tarihinde 1.000.000 doz aşıya ulaşmış ve yeni hedefimizi 1.500.000 doz aşı yapmak olarak belirlemiştik. İnşallah bu sayıya bir an önce ulaşırız. Hatta Ordulu vatandaşlarımızın da aşıya olan teveccühüne güvenerek, en kısa sürede, en az iki doz aşı yapılan iller arasında Türkiye’de ilk sırada olacağımıza inanıyorum.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi