Gebe Okullarında eğitim verecek personele yönelik Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından Gebe Okulu Eğitici Eğitimi Programı düzenlendi. Halk Sağlığı Toplantı salonunda düzenlenen eğitime 25 personel katıldı.

Düzenlenen eğitim programında Kalite Geliştirme ve Gözlem Hizmetleri Birimi Uzmanı Özlem Yılmaz, Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Ay, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Yıldırım, Diyetisyen Burcu Çavdar, Eğitim Hemşiresi Ebru Kaya, Fizyoterapist Elif Ezgi Ayvaz Ve Doğum Salonu Hemşiresi Hediye Alparslan tarafından Gebe Okulunun amacı ve yapılan çalışmalar, gebeliğin oluşumu, gebelik kontrolleri, gebelikte görülen değişiklikler, acile başvurulması gereken durumlar, gebelik yakınmaları ve alınması gereken önlemler, yeni doğan bebek bakımı, doğum öncesi ve sonrası beslenme, gebelikte diyabet, gebelikte fiziksel durum ve doğru vücut postürü, doğum çantası hazırlama ve doğuma hazırlık, doğum yöntemleri ve teknikleri ile lohusalık hakkında bilinmesi gerekenler konularında kursiyerlere eğitim verdiler.

Eğitim programında Uzman Özlem Yılmaz bir sunum gerçekleştirerek, Gebe Okulu uygulaması kapsamında hazırlanan dokümanlar, el broşürü, afiş ve “Bebeğimizi Beklerken” adlı kitapçığın gebelere dağıtılması, eğitim çalışmalarında anı albümü hazırlanması ve eğitime katılan anne adaylarına eğitim aldıklarına dair “Gebe Okulu Eğitimine Katılmıştır” yazan nazar boncuklu bileklik takılması konularında kursiyerlere bilgi verdi.

Gebe Okulları Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hizmet sunan Sağlık tesislerinde açılacak ve bebek bekleyen anne adayları doğuma hazırlanacak. Gebe eğitim programına katılan tüm anne adaylarının gebelik takibi, beslenme, doğum öncesi hazırlık ve doğum, bebek bakımı, emzirme, çocuk sağlığı vb. gerekli konularda bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Ücretsiz olacak gebe okullarında, bebek bekleyen anne adayları, başka gebelerle tanışma ve paylaşımda bulunma imkanı bulacak, bu onların korkularıyla baş etmesine de yardımcı olacak.

Doktor kontrollerinden yapılacak testlere, alınması gereken besinlerden saç boyasının zararlı olup olmadığına kadar anne adaylarının her türlü sorularına cevap bulabilecekleri Gebe Okullarında ayrıca, kilo kontrolü, nelerden uzak durulması ve diyetin nasıl olması gerektiği, görülen şikayetler ve çözümleri, gebelikte egzersiz, doğum süreci ve sonrasında bakım, anne sütü, yeni doğan bakımı, hastane çantası gibi konularda da eğitim verilecek.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Gebe Okullarıyla anne adaylarımızın gebelik ve doğum konusunda bilgi düzeyinin artması sağlanacak. Aileler bebek bakımı, beslenme ve sağlığı, bebeğin psikolojik durumunu tanıma, hastane ortamı konularında bilgilendirilerek, doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmeyi öğrenecekler.  Bu eğitimler ayrıca bebek ölümlerini azaltma çalışmalarına da katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi