11 ilde etkili olan afetin ilk gününden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla deprem bölgelerine giden Büyükşehir Belediyesi, ekip ve ekipman desteği ile yaraları sardı. Gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse gıda, barınma ihtiyacı gibi yardımlarla seferber olan ekipler Ramazan ayı boyunca da depremzedelere destek olacak.

Her türlü ihtiyaç için yardımları deprem bölgelerine yönlendirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca da Adıyaman’da ihtiyaçları giderecek, yapacağı çeşitli etkinliklerle depremzedelerin yanında olacak.

Bu kapsamda Ramazan’da gerekli koordinasyonu oluşturmak adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın başkanlığında Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesini temsilen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Ramazan ayı boyunca Adıyaman’da yapılacak etkinlik ve hizmetler için kararlar alınarak görev dağılımı yapıldı.

6 bin kişiye hizmet verecek

Görev dağılımı neticesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da her gün 6 bin kişinin sorumluğunda Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesinde hizmet verecek.

Bu anlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi sahur ve iftar yemeklerinin organizasyonundan çeşitli etkinlik ve hizmetlere kadar her türlü çalışmadan sorumlu olacak. Büyükşehir Belediyesince oluşturulan ekipler Ramazan’da görev almak üzere Adıyaman’a gidecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi